Doların sahtesini nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Doların sahtesini nasıl anlarız?
  2. 500 euro hangi tarihe kadar geçerli?
  3. Doların gerçek olup olmadığını nasıl anlarız?
  4. 50 Euro gerçek mı nasıl anlaşılır?
  5. 500 euro Türkiyede geçiyor mu?

Doların sahtesini nasıl anlarız?

10, 20 ve 50 dolarlık banknotların sağ üst köşesinde ışığa tuttuğunuz zaman renk değiştiren bir bant yer alır. Portrenin etrafında bulunan çizgiler düz gider. Bu çizgiler, buğulu ya da yamuk görünüyorsa dolarınız sahtedir.

500 euro hangi tarihe kadar geçerli?

Tek banknotta en değerli para olarak bilinen 500 euro için geri sayım... AB Merkez Bankası tarafından 2002 yılında piyasaya sürülen ve 26 Ocak itibariyle 17 Avrupa ülkesi tarafından kaldırılan 500 euroluk banknot, Almanya ve Avusturya'da da 26 Nisan tarihinden sonra tedavülden kalkacak.

Doların gerçek olup olmadığını nasıl anlarız?

Sahte dolar kağıt kalitesinden, doların şeklinden, renginden ve şeridinde yazan USA yazısından tespit edilir. Paranın ipi içinde yazı bulunması gerekir. Sahte paralarda bu özelliği taklit edemezler. Bu nedenle de elinize geçen parayı ışığa tutarak yazılar yazan güvenlik şeridine dikkatli bir şekilde bakmanız gerekir.

50 Euro gerçek mı nasıl anlaşılır?

Orijinalden farklı olarak, çizgilerde kopma ve inceleme mevcuttur. Ultraviole ışık altında parlaması gereken emniyet özellikleri görülmemektedir. Efektifin ön yüz sağ tarafında bulunan Hologram motif taklit edilmiştir. Arka yüzde sağ alt köşedeki 50 rakamında bulunan renk değiştiren mürekkep özelliği bulunmamaktadır.

500 euro Türkiyede geçiyor mu?

Ellerinde banknot olanlar, euro sistemindeki merkez bankaları üzerinden süre kısıtı olmadan değişim ve takas yapabilecek. Türkiye'de de elinde 500 euroluk banknot bulunan gerçek kişilerin, döviz büroları ve ticari bankalar üzerinden değişim yapması mümkün olacak.