Sigorta şirketi nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Sigorta şirketi nereye şikayet edilir?
  2. Sigorta eksperi nereye şikayet edilir?
  3. Sigorta Hangi Bakanlığa Bağlı?
  4. Sigortacılık faaliyetleri ile ilgili yasal düzenlemeleri kim yapar?
  5. Sigorta eksperliği nedir?
  6. Sigortacılık Genel Müdürlüğü nereye bağlı?
  7. Yalnızca hayat sigorta acenteleri tarafından tutulan defter nedir?
  8. Sigorta eksperi nasıl olunur?

Sigorta şirketi nereye şikayet edilir?

Öncelikle şirketinize yazılı müracaatta bulunarak, şikayetinize açıklama isteyeceksiniz. 15 gün içinde müracaatınıza yanıt alamazsanız, alsanız bile bu sizi tatmin etmiyorsa, işte o zaman Sigorta Tahkim Komisyonu'nun kapısını çalacaksınız.

Sigorta eksperi nereye şikayet edilir?

Nereye şikayet edebilirim? Sigorta eksperlerinin uygulamalarına yönelik şikayetler, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğünce değerlendirmeye alınmaktadır. Başvuru adresi www.sigortacilik.gov.tr/ irtibat uzantısından temin edilebilir.

Sigorta Hangi Bakanlığa Bağlı?

Sigortacılık Genel Müdürlüğü ve Sigorta Denetleme Kurulu Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlandı.

Sigortacılık faaliyetleri ile ilgili yasal düzenlemeleri kim yapar?

(9) Müsteşarlık, sigorta şirketleri ve reasürans şirketleri ile sigortacılık yapan diğer kuruluşların malî bünye ve özkaynak yeterliliğine ilişkin düzenlemeleri yapmaya ve bloke edilecek varlıkların tür, değerleme esasları ile blokaj, deblokaj, ipotek tesisi ve fekkine ilişkin usûl ve esasları belirlemeye yetkilidir.

Sigorta eksperliği nedir?

Sigorta eksperi, sigorta konusu risklerin gerçekleşmesi sonucunda ortaya çıkan kayıp ve hasarların miktarını, nedenlerini ve niteliklerini belirleyen ve uzlaşmalı kıymet tespiti, ön ekspertiz ve hasar gözetimi gibi işleri meslek olarak yapan kişidir.

Sigortacılık Genel Müdürlüğü nereye bağlı?

Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olarak görev yapan bir genel müdürlüktü.

Yalnızca hayat sigorta acenteleri tarafından tutulan defter nedir?

17. Rejistro (Kayıt) Defteri: Sigorta şirketleri ve acentelerin poliçe ve ek belgeleri (zeyil) branşlar itibari ile numara sırasına göre aylık olarak kaydettikleri resmi defterlere denir.

Sigorta eksperi nasıl olunur?

Ülkemizde sigorta eksperi olabilmek için, Hazine Müsteşarlığının açtığı eksperlik kurslarına katılmak ve kursu başarı ile tamamlamak gerekir. Üç ay süren kursu tamamlayan ve başarılı bulunan kursiyerler, başvurdukları branşta eksperlik sertifikası almaya hak kazanır.