Polislikte sağlık raporu nelere bakılır?

İçindekiler:

  1. Polislikte sağlık raporu nelere bakılır?
  2. Enfeksiyon polisliğe engel mi?
  3. Hormon bozukluğu polisliğe engel mi?
  4. Ben aldırmak polisliğe engel mi?
  5. Uzuv eksikliği polisliğe engel mi?
  6. Tek testis polisliğe engel mi?
  7. Lezyon polisliğe engel mi?
  8. Ayak kırılması polisliğe engel mi?
  9. Polislikte Skolyoz derecesi nedir?

Polislikte sağlık raporu nelere bakılır?

Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir. Bu temel noktalarda sıkıntı olmayanlar rahatlıkla Pomem Ön Sağlık Testi ni geçerler.

Enfeksiyon polisliğe engel mi?

1) Hematoloji, kardiyoloji, gastroenteroloji, endokrinoloji, nefroloji, immunoloji, romatoloji ve enfeksiyon hastalıkları yönlerinden, mevcut haliyle organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan, progresyon göstermeyen ve tıbbi tedavi ihtiyacı olmayan, herhangi bir operasyon geçirmemiş olgular öğrenciliğe kabul edilir.

Hormon bozukluğu polisliğe engel mi?

Yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri polisliğe engel olmaktan çıkarıldı. 4, 5 ve 6. derece kellik ile ilaç kullanımı gerektirmeyen tiroit fonksiyon bozuklukları, teşhis ve tanı için eklem içerisinde yapılan müdahaleler de polisliğe engel olmayacak.

Ben aldırmak polisliğe engel mi?

Bu meslek sınavlarına engel olan bir sebep de benler, özellikle yüzün görünür bölgesindeki benlerin “eşgal belirtmesi” gerekçesiyle beni olan kişiler mülakattan eleniyor. Ne yazık ki benini ameliyatla aldıranlarda da ameliyat izi kalması sebebiyle elenebiliyor.

Uzuv eksikliği polisliğe engel mi?

Bunun dışında gözlük ve lens kullanmak, yönetmelikte belirtilen bozukluk diğerleri altındaysa sorun teşkil etmemektedir. HERHANGI BIR ORGANIN EKSIKLIGI(Apandisit ameliyatı organ eksikliği sayılmamaktadır.) YAHUT UZUV EKSIKLIGI(PARMAK UCU EKSIKLIGI DAHIL) OGRENCILIGE ENGELDIR.

Tek testis polisliğe engel mi?

1) İki taraflı testis veya overin yokluğu veya yok hükmünde olması öğrenciliğe engeldir. Açıklama: Tek testis veya tek over yokluğu, diğeri sağlam olmak ve hormonal bir bozukluğa neden olmamak şartıyla sağlam kabul edilir.

Lezyon polisliğe engel mi?

1) Beş metreden bakmakla eşkal belirleyici olan lezyonlar öğrenciliğe engeldir. 2) Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun açık bölgelerinde kalan her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe engeldir.

Ayak kırılması polisliğe engel mi?

KIRIK: Vücudun ""eklem içi kırıkları"" hariç herhangi bir yerinde meydana gelmiş, kendiliğinden iyileşen, vida/tel/platin vb kullanılmadan yapılan cerrahı müdahale ile iyileşen, alçı vb dış müdahale ile iyileşen kırıklar sorun olmamakla birlikte, kırıkların vida/tel/platin vb ile iyileşmiş olup bunların vücutta ...

Polislikte Skolyoz derecesi nedir?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Tarihli ve 30290 Sayılı Resmî Gazete 'de yayınlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nin 9-Ortopedi ve Travmatoloji B-4 e göre; "Omurgada yapısal anomali, rotasyon anomalisi varlığı veya omurga dengesinin bozulduğu durumlar (gövde kayması) ve diğer omurga ...