E rapor uygulamasi ne zaman başladi?

İçindekiler:

  1. E rapor uygulamasi ne zaman başladi?
  2. Medula Doktor şifresi nasıl alınır?
  3. Medula Doktor nedir?
  4. Medula sistemi uygulaması nedir?
  5. Medulla nedir biyoloji?
  6. Tetani nedir biyoloji?
  7. Medula SGK sistemi aracılığıyla hangi işlemler gerçekleşir?
  8. Sağlık Uygulama Tebliği ne işe yarar?
  9. Sağlık Uygulama Tebliği ne zaman yürürlüğe girdi?
  10. Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği nedir?
  11. 1 sut puanı kaç TL?
  12. SUT fiyatı ne demek?
  13. SGK SUT ne demek?
  14. Tanıya dayalı ödeme nedir?
  15. Günübirlik Hasta ne demek?
  16. Günübirlik tedavi ne demek?
  17. Hizmet başına ödeme yöntemi nedir?
  18. Retrospektif ödeme yöntemi nedir?
  19. Prospektif ödeme nedir?
  20. Sağlık sigortacılığında kullanılan ödeme yöntemlerinden hangisinde hizmet sunulduktan sonra hizmet sunucusuna belirli koşullarda ödeme yapılır?
  21. Sağlık hizmetleri finansmanında doğrudan hizmet sunucularına yapılan ödeme biçimi nedir?
  22. Sağlık sigortasının arz ve talep üzerindeki etkisine genel olarak verilen ad nedir?
  23. Sağlık hizmetlerindeki temel finansman kaynakları nelerdir?

E rapor uygulamasi ne zaman başladi?

İlaç raporlarının elektronik ortamda gönderilmesi uygulaması 30 Ekim'de başlıyor. Sistem 1 Ekim'de uygulamaya girmiş ancak yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle ertelenmişti.

Medula Doktor şifresi nasıl alınır?

HEKİM MEDULA ŞİFRESİNDE SORUN VARSA: 3) Hekimin elektronik imzası yoksa ve şifre almak istiyorsa; Medula Doktor Uygulamasından ( https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor/login.jsp ) işlem yapabilir. (İlk defa işlem yapacaksa “Kullanıcı Tanımlama İşlemleri”, şifresini unuttuysa “Parolamı Unuttum” bölümü kullanılmalıdır.)

Medula Doktor nedir?

Doktor Medula sistemiyle; doktorlar hastalar için e-reçete yazabilir, bu reçeteleri kontrol edebilir ve geçmiş döneme ait ilaç takibi yapabilirler. Eczacı Medula sistemiyle; eczacılar doktorlar tarafından sisteme girilen e-reçeteleri takip edebilir ve ödeme için ilaç listelerini kontrol edebilirler.

Medula sistemi uygulaması nedir?

Medula, GSS ile sağlık tesisleri arasında, sağlık tesislerinin iç süreçlerine müdahale etmeksizin fatura bilgisini elektronik olarak toplamak, hizmetlerin ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş bütünleşik sistemdir.

Medulla nedir biyoloji?

Omurilik soğanı veya medulla oblongata, beyinsapının parçası olan, beyinle omurilik arasında yer alan bölge. Böylece beyin ve diğer vücut organları arasındaki bağlantıyı sağlar. Üstündeki ponstan sulcus pontobulbaris, altındaki omurilikten (medulla spinalis) foramen magnum ile ayrılır.

Tetani nedir biyoloji?

Tetanos, Clostridium tetani denen bakterinin neden olduğu ciddi bir enfeksiyondur. Bu bakteri, kaslarda sertliğe yol açan, beyin ve sinir sistemini etkileyen bir toksin üretir.

Medula SGK sistemi aracılığıyla hangi işlemler gerçekleşir?

Medulasistemi sağlık bakanlığı tarafından oluşturan merkezi sistemli bir programdır. İnternet üzerinden; hastaneler, doktorlar, eczaneler, optisyenler yapılan teşhisleri, tanıları vb. şeyleri sisteme girebilir ve aynı zamanda takip edebilirler. Bu sistemin yoğun olarak kullanan eczacılar ve optisyenlerdir.

Sağlık Uygulama Tebliği ne işe yarar?

SUT, Devletin sağlığa ilişkin uygulayacağı sosyal politikalara imkan sağlayan, kılavuzluk yapan, fiyatlandırma yapan, düzen sağlayan ve bunlarla beraber diğer tüm uygulama detaylarını içerisinde barındıran mevzuat tebliğine verilen addır. 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu, 5510 sayılı Kanun ve "Genel Sağlık ...

Sağlık Uygulama Tebliği ne zaman yürürlüğe girdi?

9 Nisan 2020 PERŞEMBE. MADDE 1 – 24/3/2013 tarihli ve 28597 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin 1.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği nedir?

SUT, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğidir. Her operasyonun bu tebliğe göre bir değeri bulunmaktadır. Örneğin özel hastane maliyeti 6.

1 sut puanı kaç TL?

İlk 700 seans için; 180.

SUT fiyatı ne demek?

SUT fiyatları, SGK'nın çeşitli hizmetler için ödediği Sağlık Uygulama Tebliği fiyatlarıdır. İşlem bazında ya da paketler halinde tespit edilmiştir. SUT Fiyatları Nasıl Hazırlanıyor? Genelde, devlet ve üniversite hastanelerinden çağrılan klinik şefleri ve eğitim görevlileri bu fiyatları hazırlamaktalar.

SGK SUT ne demek?

SUT, Devletin sağlık ile ilgili sosyal politikalarının uygulamasına imkan veren, kılavuzluk eden, fiyatlandıran, düzenleyen ve diğer tüm uygulama detaylarını içeren mevzuat tebliğidir.

Tanıya dayalı ödeme nedir?

Tanıya dayalı işlem üzerinden ödeme yönteminde, sağlık hizmeti bedelleri SUT eki EK-9 listesi esas alınarak faturalandırılır. Tanıya dayalı işlem üzerinden ödeme yöntemine dâhil olmayan faturalandırılabilir sağlık hizmeti bedelleri, hizmet başına ödeme yöntemi ile faturalandırılır.

Günübirlik Hasta ne demek?

Yeni açılan Günübirlik Hasta Birimi'nde poliklinik muayenesine gelen hastalara uygulanması gereken tedaviler ve özellikli ilaçlar yatış işlemleri yapılmadan kısa sürede konusunda uzman sağlık personeli tarafından yapılarak aynı gün içerisinde hastalar evlerine gidebiliyor.

Günübirlik tedavi ne demek?

Günübirlik Tedavi” adı altında getirilen yeni bir tanım ile, hastane polikliniklerinde reçetesi yazılan ilaçların hastane eczanelerince karşılanma zorunluluğu getirilmiştir. Yatan hasta reçetelerinin (120 gün sonra) serbest eczanelerce karşılanmasını yasaklayan maddeler eklenmiştir.

Hizmet başına ödeme yöntemi nedir?

Fatura Bedelinin Ödenmesi (Hizmet Başı Ödeme): Bu yöntemde ödemeler, hizmet sunucularının düzenlediği ayrıntılı raporlara ve faturalara dayalı olarak yapılmaktadır. Her yıl belirlenen hizmet türleri ve fiyatları esas alınarak ödeme yapılır.

Retrospektif ödeme yöntemi nedir?

Geçmişe dönük puanlama, primin poliçe döneminde meydana gelen zararlardan doğrudan etkilendiği bir sigorta fiyatlandırma yöntemidir. Sigortalı, öngörülen zararlara dayanarak geçici bir prim öder. Geçmişe dönük puanlama, işçi tazminatı sigortasında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Prospektif ödeme nedir?

Prospektif ödeme sistemi, sağlık hizmetlerinde maliyetleri kontrol etmek için kullanılan bir ödeme modeli.(PPS)

Sağlık sigortacılığında kullanılan ödeme yöntemlerinden hangisinde hizmet sunulduktan sonra hizmet sunucusuna belirli koşullarda ödeme yapılır?

Endirekt sistemin içerisinde hasta; hizmeti kullandığı anda, hizmeti sunan kişi veya kuruma kullandığı hizmetin karşılığını öder, ödediği parayı sonradan, bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kurumundan geri alır. Bu modele nakit ödeme (fayda) modeli denilmektedir.

Sağlık hizmetleri finansmanında doğrudan hizmet sunucularına yapılan ödeme biçimi nedir?

Finansman modeli olarak kamu kaynaklarını benimseyen sağlık hizmeti sistemlerinde hizmeti doğrudan sunan kurumlar genellikle maaşla ödeme yoluyla hekimleri ücretlendirmektedirler. Maaş şeklindeki ödemede hekimlerin motivasyonları düşük olmaktadır.

Sağlık sigortasının arz ve talep üzerindeki etkisine genel olarak verilen ad nedir?

Sigorta kuruluşunun verilen hizmeti doktor ya da hastaneye geri ödeme şekli ise sağlık arzını etkilemektedir. Sigortanın arz/talep üzerindeki etkisi literatürde «ahlaki tehlike» (moral hazard) olarak adlandırılmaktadır.

Sağlık hizmetlerindeki temel finansman kaynakları nelerdir?

Sağlık hizmetlerinin finansmanı; doğrudan ödeme (cepten ödeme), özel sigorta sistemi, kamusal sigorta sistemi ve vergi ile finans man olarak dört grupta toplanabilir.