Saç boyalarının içinde ne var?

İçindekiler:

  1. Saç boyalarının içinde ne var?
  2. Saç boyasının doğal olduğunu nasıl anlarız?
  3. Saç boyasında amonyak ne işe yarar?
  4. Saç Boyasındaki hangi kimyasallar?
  5. Saç boyalarının zararları nelerdir?
  6. Saç Boyasındaki PPD nedir?
  7. Saç boyası kaşıntısına ne iyi gelir?

Saç boyalarının içinde ne var?

Genel bir oksidatif saç boyası tüpü incelendiğinde, altı temel bileşen bulunabilir:
  • Baz Krem. Baz krem çoğunlukla bir yağ ve su bileşeninin emülsiyonudur. ...
  • Renk Ön Maddeleri. ...
  • Boya Maddeleri. ...
  • Alkalileştiren Maddeler. ...
  • Bakım Maddeleri. ...
  • Antioksidanlar. ...
  • Kompleks Maddeler. ...
  • Parfüm.

Saç boyasının doğal olduğunu nasıl anlarız?

Organik saç boyası ise amonyak içermez, özünde doğal pigmentler kullanılır, köklü renk değişikliği için uygun değildir, saçın rengini en fazla bir ya da iki ton açar. Mesela saç renginiz kahverengiyse en fazla kestane rengine dönüştürebilir. Organik saç boyalarının formülünde bitkisel özler bulunur.

Saç boyasında amonyak ne işe yarar?

Boyalarda saç rengini değiştirmek için amonyak kullanılır. Amonyağın görevi pH seviyesini 10-15 gibi seviyelere yükselterek saçın kütiküllerini açıp boyadaki renk pigmentlerinin saçın içine geçmesini sağlamaktır.

Saç Boyasındaki hangi kimyasallar?

Bu boyalar iki bileşik ile iş birliği halinde etkilerini gösterir: oksijenli su (oksidan) ve amonyak (alkalin). Amonyak, saç teline kimyasal boyanın girmesine izin verecek şekilde saçın kabuğunu açar. Kabuklar açıldıktan sonra amonyak uçar.

Saç boyalarının zararları nelerdir?

Saç Boyasının Zararları Nelerdir? Saç boyaları bazı kişilere kızarıklık, şişlik, kaşıntı ve tahrişe neden olabilir. Hatta bazı kişilerde aşırı alerjik reaksiyonlar, yüzde şişlik ve nefes darlığına neden olabilirler. Alerjik reaksiyonlar için boyama öncesi mutlaka alerji testi yapılmalıdır.

Saç Boyasındaki PPD nedir?

Duyarlı kişilerde saç boyalarının içeriğindeki herhangi bir madde alerjik reaksiyonun gelişmesine neden olabilmektedir. Ancak bu reaksiyonun en sık sorumlu olanı PPD (parafenilendimane) maddesidir. Duyarlı kişilerde, vücudun bu maddeyle ikinci kez teması, alerjik reaksiyonların başlamasına sebep olmaktadır.

Saç boyası kaşıntısına ne iyi gelir?

Karbonat yüksek alkali içeriği ile saç derinizin Ph seviyesini dengeleyip, kafadaki kaşıntıyı giderir. 1 yemek kaşığı karbonata biraz su ekleyip karıştırın ve macun kıvamına getirin. Saç diplerinize uygulayıp, 10 dakika bekletin ve ardından saçınızı şampuanla yıkayıp, durulayın.