SGK işyeri tescil nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK işyeri tescil nasıl yapılır?
  2. SGK işyeri sicil no nasıl öğrenilir?
  3. Öğretmen Sicil No nedir?
  4. Kurum sicil no nasıl yazılır?

SGK işyeri tescil nasıl yapılır?

SGK iş yeri tescil uygulamasına e-devlet uygulaması üzerinden giriş yaptıktan sonra ana sayfada çıkan ekrandan ne tür bir iş yeri bildirgesi vereceğinizi doğru bir şekilde seçmeniz gerekiyor. Seçiminizi yaptıktan sonra ilgili butona tıklayarak bildirgeyi doldurmaya başlayabilirsiniz.

SGK işyeri sicil no nasıl öğrenilir?

E-devlet uygulamasında Sosyal Güvenlik Kurumu/ E-SGK şifre kısmından giriş yaparak sizin isminie kayıtlı olan tüm sicil numaralarınızı görebilirsiniz. SGK sicil numarasını öğrenmek için E-devlet işyeri kodu öğrenme sayfasına e- devlet verilerinizle giriş sağlayabilirsiniz.

Öğretmen Sicil No nedir?

Memurlara sgk tarafından verilen bir numara vardır . Bunu yukarda anlattık. Birde kamu kurumu sicil numarası vardırki bunu kurumunuzdan öğrenmelisiniz. Öğretmenler için memuriyet sicil no ise tckimlik numarasının ilk 5 hanesidir.

Kurum sicil no nasıl yazılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu sicil numarası 26 haneden oluşmaktadır. Örneğin 2 10999 0 gibi numaralar iş yeri sicil numarasıdır. Eğer alt taşeron bir firma bulunuyorsa alt taşeronu tescil sırasına göre 001, 002 gibi devam etmektedir.