Kızlık zarı testi nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. Kızlık zarı testi nasıl yapılıyor?
  2. Kızlık zarı kontrolü için nereye gidilir?
  3. Kızlık zarı raporu nasıl alınır?
  4. Kızlık zarı muayenesi hangi hastanelerde yapılır?
  5. Devlet Hastanesi kızlık zarı muayenesi yapar mi?

Kızlık zarı testi nasıl yapılıyor?

Kızlık zarı muayenesi jinekolog tarafından litotomi pozisyonun yapılan muayenedir. Kızlık zarı muayenesi için hasta sırt üstü yatar, bacaklar açılır bacaklar açık bir konumda ike libium minüsler(küçük dudaklar) her iki tarafa çekerek açılır ve hymen gözle incelenerek muayene yapılır.

Kızlık zarı kontrolü için nereye gidilir?

Kızlık zarı kontrolü kadın doğum uzmanları tarafından yapılır. Eğer tecavüz durumu yoksa veya yaşınız 18 den büyükse kendi rızanızla kızlık zarı muayenenizi kızlık zarı konusunda seçeceğiniz bir kadın doğum uzmanına yaptırabilirsiniz. Eğer yaşınız 18 den küçük ise velinizle muayene olabilirsiniz.

Kızlık zarı raporu nasıl alınır?

Bekaret raporu genellikle adli olgularda kişiler veya çiftler tarafından istenmektedir. Bekaret raporu, kişinin kendi rızası ve yazılı izni olmak kaydı ile devlet hastaneleri veya adli tıp kurumlarınca verilmektedir. 18 yaşından küçük kişilerde bekaret raporu için anne ve babanın rızasının alınması şartı bulunmaktadır.

Kızlık zarı muayenesi hangi hastanelerde yapılır?

Kızlık zarı muayenesini kim yapar? Kızlık zarı muayenesi kadın hastalıkları doğum uzmanları ve adli tıp uzmanlarınca yapılabilir. Savcının istemiyle devlet hastanelerinde rapor verilebilir.

Devlet Hastanesi kızlık zarı muayenesi yapar mi?

Kızlık zarı muayenesi kadın hastalıkları doğum uzmanları ve adli tıp uzmanlarınca yapılabilir. Savcının istemiyle devlet hastanelerinde rapor verilebilir.