E-devlet kimin var?

İçindekiler:

  1. E-devlet kimin var?
  2. E-devlet şifresi nasıl alınır ne işe yarar?
  3. E Devleti kim geliştirdi?
  4. E-devlet kategorisi nedir?
  5. E-devlet sisteminde devlet yardımları başlığı altında ne yer alır?
  6. Neden e-devlet?
  7. E-devlet uygulamalarına girme nedenleri nelerdir?
  8. Hangisi e-devletin özelliklerindendir?
  9. E-devletin temel boyutlarından 4 tanesi nedir?
  10. E-devlet şifresi kaç rakamlı olur?

E-devlet kimin var?

e-Devlet Kapısı'nın kurulması ve yönetilmesi görevi T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A.Ş. tarafından yapılmaktadır.

E-devlet şifresi nasıl alınır ne işe yarar?

Bir web tarayıcı veya mobil uygulama üzerinden kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza, mobil imza, internet bankacılığı ve TC Kimlik kartı gibi kimlik doğrulama araçlarıyla kullanılmaktadır.

E Devleti kim geliştirdi?

turkiye.gov.tr alan adı Başbakanlık Bilgi İşlem Başkanlığı tarafından 7 Haziran 2001 tarihinde oluşturulmuştur. Alan adının yöneticisi proje sorumluluğunda olduğu gibi Türksat'tır.

E-devlet kategorisi nedir?

Günümüzde özellikle sosyal medya platformlarının güçlenmesi ile beraber kamu yönetimi sistemine doğrudan veya dolaylı olarak katılan vatandaşlar kendi aralarında da bir etkileşim kurabilirler. Bu tür etkileşimleri ise vatandaştan vatandaşa e-devlet kategorisi adı verilir.

E-devlet sisteminde devlet yardımları başlığı altında ne yer alır?

Bu site üzerinden mahkeme kararları, çocuk yardımı, sakatlık, eğitim, devlet yardımları, burslar, sigorta hizmetleri, devlet sağlık sigortası, emekli aylığı işleri, sosyal güvenlik işlemleri ve felaket (deprem, sel, fırtına) yardımları gibi temel konularda bilgi almak mümkündür (E-Government Strategy, 2003).

Neden e-devlet?

E- Devlet ile amaçlananlar; devletin Şeffaflaşması, devletin hızlı ve etkin bir şekilde işleyişinin sağlanması, her düzeyde vatandaşın yönetime katılımının sağlanması, kurumlar arası bilgi alışverişinin sağlanarak iş ve veri yinelemesinin önlenmesi, kamunun hizmet verdiği vatandaşların yaşamalarının kolaylaştırılması, ...

E-devlet uygulamalarına girme nedenleri nelerdir?

Bilgi ve iletişim teknolojileri ilk kurma maliyeti yüksek olmasına karşın zaman boyutundaki toplam sahip olma maliyetinin düşmesi, verilecek olan hizmetin daha hızlı sunulması, işletme giderlerinin azalması, doğru bilgiye ulaşım vb. olumluluklar hizmetin elektronik olarak sunumu için bir neden olacaktır.

Hangisi e-devletin özelliklerindendir?

E-Devlet, kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkânı sağlayan bir internet sitesidir. E-Devlet Kapısı'nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.

E-devletin temel boyutlarından 4 tanesi nedir?

Bu tartışmalar ışığında, alan yazınında e-Devlet kavramının ana kategorileri olarak kabul gören devletten devlete, devletten vatandaşa ve devletten özel sektöre kümelerine, kamusal nitelikli olmak şartıyla, 4. Vatandaştan vatandaşa (C2C) ve 5. Sivil toplumdan vatandaşa (NGO2C) kümeleri de eklenebilir.

E-devlet şifresi kaç rakamlı olur?

Şifre en az 8 karakterden oluşmalıdır. Şifre tamamen rakamlardan ya da tamamen harflerden oluşamaz. Şifre kişiye ait T.C. Kimlik numarasını ya da doğum yılını içeremez.