Güvenlik Görevlisi nasıl olunur 2021?

İçindekiler:

  1. Güvenlik Görevlisi nasıl olunur 2021?
  2. Kimler özel güvenlik görevlisi olamaz?
  3. Güvenlik olmak için hangi sınava girilir?
  4. Ozel güvenlik olmak için ne yapilmali?
  5. Kimler özel güvenlik olamaz 2021?
  6. Askerden çürük raporu alan güvenlik olabilir mi?
  7. Silahsız özel güvenlik olmak için neler gerekli?

Güvenlik Görevlisi nasıl olunur 2021?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için öncelikle kurumumuza gelip kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Kayıt yaptırdıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yılda 6 defa düzenlediği özel güvenlik sınavlarından herhangi birine girmeli ve en az 60 puan alarak sertifikayı kazanmanız gereklidir.

Kimler özel güvenlik görevlisi olamaz?

1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.

Güvenlik olmak için hangi sınava girilir?

Özel Güvenlik Görevlisi olabilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ÖGG sınavından en az 60 puan almak gerekiyor. Düzenlenen bu sınava adayların giriş hakkı 4'tür. Her bir sınav için ayrı sınav ücreti yatırılır. Ayrıca özel güvenlik olurken silahlı ya da silahsız olarak seçim yapmanız gerekir.

Ozel güvenlik olmak için ne yapilmali?

Güvenlik görevlisi olabilmek için özel güvenlik kurslarına katılıp sertifika almak gerekiyor. Kurslar ''Temel Silahlı Eğitim'' ve ''Temel Silahsız Eğitim'' olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kursu başarıyla tamamlayanlara özel güvenlik sertifikası ve kimlik kartı verilir.

Kimler özel güvenlik olamaz 2021?

Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye ...

Askerden çürük raporu alan güvenlik olabilir mi?

Engel değildir. Özel güvenlik görevlisi kimlik kartı verilebilmesi için herhangi bir sağlık probleminiz bulunmadığını tam teşekküllü sağlık kuruluşlarından alacağınız "Göz, KBB, Nöroloji, Psikiyatri, muayenesi içeren "silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi olur" ibareli heyet raporuyla belgelemeniz gerekmektedir.

Silahsız özel güvenlik olmak için neler gerekli?

Temel Silahsız Güvenlik Sertifikası için Gerekli Belgeler
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
  • İkametgah (E-Devletten Çıkartılabilir.)
  • Diploma Fotokopisi (Öğrenci Belgesi, tasdikname v.b. kabul edilmektedir.)
  • 2 Adet Biyometrik Resim.
  • Özel Hastane veya Polikliniklerden Alınmış Sağlık Raporu (Heyet Raporudur.