Dut pekmezin faydaları ne?

İçindekiler:

  1. Dut pekmezin faydaları ne?
  2. Dut pekmezi iyi mi?
  3. Beyaz dut pekmezi neye iyi gelir?
  4. Dut pekmezi hangi yöreye aittir?
  5. Pekmez hangi ilimizde meşhurdur?

Dut pekmezin faydaları ne?

DUT PEKMEZİNİN MUCİZEVİ FAYDALARI Kansere karşı koruma sağlayan antioksidanlar açısından zengindir. Kemikleri güçlendirir ve kemik erimesine karşı koruma sağlar. Mide hastalıklarına karşı koruyucu özelliği vardır. Adet ağrılarını azaltır.

Dut pekmezi iyi mi?

Hastalıklara karşı koruyucu etkisi bulunan dut pekmezi besin değeri yüksek gıdalar arasında yer alır. Karadut ve beyaz dut şeklinde çeşitleri bulunan dut pekmezi mineral bakımından zengindir. İştah açan dut pekmezinin kilo aldırıcı özelliği bulunur. Mide, solunum, diş hastalıkları, gribal enfeksiyonlara iyi gelir.

Beyaz dut pekmezi neye iyi gelir?

- Beyaz dut tam bir antioksidan kaynağıdır. - Dut meyvesinin ağrıyı azaltıcı özelliği bulunmaktadır. - Beyaz dut anti-aging kaynağı olduğu için yapılan araştırmalar sonucu yaşlanmayı engellediği bilinmektedir. - Beyaz dut meyvesinde bol miktarda C vitamini bulunur.

Dut pekmezi hangi yöreye aittir?

Şebinkarahisar Dut Pekmezi, Giresun İli Şebinkarahisar ilçesinde yoğun olarak yetişen ve yöreye özgün; Gölayağı, çiğitli ve balaban çeşitleri bulunan beyaz dutlardan elde edilir. Gölayağı olarak bilinen çeşit sofralık ve çemiç ( dut kurusu ) olarak tüketilmektedir.

Pekmez hangi ilimizde meşhurdur?

Pekmez üretiminin Türkiye'nin hemen her bölgesinde yapıldığını anlatan Prof. Dr. Nevzat Artık, en kaliteli pekmez üretiminin Tokat, Amasya, Kırşehir, Kastamonu, Eskişehir, Balıkesir, Kayseri, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay yörelerinde gerçekleştirildiğini vurguladı.