Siberhondrik ne demek?

İçindekiler:

  1. Siberhondrik ne demek?
  2. Photolurking hastalığı nedir?
  3. Hipokondriya nedir?
  4. Nevroz ne demek TDK?
  5. Savaş nevrozu ne demek?
  6. Nevrotik cümle ne demek?
  7. Patolojik bulguya rastlanmadı ne demek?

Siberhondrik ne demek?

Siberhondrik, var olduğunu düşündüğü hastalıkları hakkında internet ortamında bilgi, belge ve tedavi yöntemleri araştırarak kendisine tanı koymaya çalışma ya da tedavi etme uğraşında olma durumudur. Acaba gözümden kaçan bir belge ya da makale var mı diye günlerce haftalarca tekrar tekrar araştırır.

Photolurking hastalığı nedir?

Photolurking: Özellikle herhangi bir sosyal ağ platformunda insanların fotoğraflarına saatlerce bakarak zaman geçirmek ve bunu sürekli yapmak. Cheesepodding: Bir kişinin internet başında geçirdiği süre boyunca internetten 'mp3' indirme hastalığı.

Hipokondriya nedir?

Hipokondriya; hasta olduğuna inanma, hastalık hastalığı. Hekimler, herhangi bir hastalığa sahip insanların %50'sinde hipokondriya semptomlarının bulunduğunu tespit etmişlerdir. Hipokondriya oldukça yaygın bir hastalık olmasının yanı sıra bireyde sıkça diğer hastalıklarla eş zamanlı olarak da görülebilmektedir.

Nevroz ne demek TDK?

a. ruh b. Genellikle bunalım ve beden görevleri üzerinde yakınmalarla beliren, kişiliğin ve uyumun bütününü etkilemeyen, ruhsal kaynaklı sinir hastalığı, sinirce.

Savaş nevrozu ne demek?

Savaş nevrozu, askerler arasında " kabuk şoku " - ya da üzerlerine düşen kartuşların, mermilerin ve kapsüllerin yağmalarının neden olduğu şok olarak bilinirdi. ... Bu savaş sırasında, savaş tankları tarihte ilk kez ortaya çıktılar .

Nevrotik cümle ne demek?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığında ise 'sinirsel' sözcük anlamı üzerinden kullanılabilir. Özellikle güvensizlik, kaygı, nefret ve huzursuzluk gibi duyguların insan üzerinde birikmesi anlamına gelmektedir. Genel anlamıyla bir duygu durum bozukluğudur. ''Onun gerçekten nevrotik bir durum var.''

Patolojik bulguya rastlanmadı ne demek?

Patoloji bölümüne gönderilen örneklerde herhangi bir hastalıklı doku veya bozukluk olmaması durumunda patolojik bulguya rastlanmadı ifadesi kullanılır. Patolojik bulguya rastlanmaması her zaman kişinin sağlıklı olduğunu göstermez. Alınan örnek için kullanılan bir ifadedir.