Lise mezunu biri meslek lisesi diploması nasıl alır?

İçindekiler:

  1. Lise mezunu biri meslek lisesi diploması nasıl alır?
  2. Düz lise mezunu hemşirelik okuyabilir mi?
  3. Meslek lisesi diploması sertifika yerine geçer mi?
  4. Meslek lisesi diploması ne ise yarar?

Lise mezunu biri meslek lisesi diploması nasıl alır?

Meslek Lisesi Diploması Doğrudan Nasıl Alır? Lise ve üstü okul mezunu olanlardan aynı zamanda Ustalık Belgesine sahip olanlar diploma Programına kayıtlarını yaptırdıkları takdirde herhangi bir ders almadan doğrudan Mesleki Lisesi Diploması alabilir.

Düz lise mezunu hemşirelik okuyabilir mi?

Bu yol izleyebilecekleri ilk yoldur. Diğer yol ise düz liseden, açık öğretim lisesinden ya da Anadolu lisesinden mezun olması fark etmeksizin her lise mezununun üniversite sınavında 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni tercih ederek mesleğe adım atmasıdır.

Meslek lisesi diploması sertifika yerine geçer mi?

Mesleki yeterlilik belgesi diploma yerine de geçerli sayılmaz. Fakat Mesleki Eğitim Merkezinde okuyarak mezun olmuş, fakat diploma programına dahil olmayarak kalfalık ve ustalık belgesi almış kişiler artık telafi dersler ile lise diploması alabilirler.

Meslek lisesi diploması ne ise yarar?

Meslek Lisesi öğrencileri okulda gördükleri derslerle meslek yaşantılarına ilk adımını atarken, okulların sağladığı staj imkânlarıyla mesleklerini yerlerinde öğrenebilmektedir. ... Ayrıca öğrenciler meslek lisesinden mezun olduklarında diplomanın yanı sıra İş yeri Açma Belgesi'ne de sahip olmaktadır.