Ek gıda kaçıncı haftada başlar?

İçindekiler:

  1. Ek gıda kaçıncı haftada başlar?
  2. Bebek yoğurt yemeye ne zaman başlar?
  3. Ek gıdaya kac Gunlukken Gecilir?
  4. EK GIDA ne kadar verilir?

Ek gıda kaçıncı haftada başlar?

Ek gıdalara başlamak için en ideal zaman 6. ay bitimidir ama bazı çalışmalar 4-6 .ay arası da başlanmasının da yanlış olmayacağı görüşündedir. 6 aydan itibaren 1 yaşına kadar da ana besin öğesi mutlaka anne sütü veya mamalar olmalıdır yani bu dönemde verilecek ek gıdalar anne sütünün tamamlayıcısıdır.

Bebek yoğurt yemeye ne zaman başlar?

Bebeğiniz 5. ayını doldurduktan sonra ara öğün olarak yoğurt vermeye başlayabilirsiniz. Bebeğinize özel üretilmiş Milupa Aptamil Serisi ile bebeğinizin yoğurdunu hazırlayabilirsiniz. 6. ayını doldurduktan sonra bebeğinize kahvaltı vermeye başlayabilirsiniz.

Ek gıdaya kac Gunlukken Gecilir?

Bebekler ilk doğdukları andan 6 aya kadar anne sütüyle beslenir. Bebekler 6 aydan sonra ek gıdaya geçebilirler. İlk olarak püre halinde birkaç ay sonra çatalla ezerek en son olarak küçük parça halinde tek lokmalar yiyebilecek hale gelmektedirler. Gaz yapıcı besinlerden uzak durulmalıdır.

EK GIDA ne kadar verilir?

6-12 aylık dönemde ek gıda öğün sayısı giderek artırılmalıdır. 6-8 ay arasında 2-3 öğün, 9-11 ay arasında 3-4 öğün, 12 aydan sonra 3-4 öğün ve 1-2 ara öğün şeklinde olmalıdır. Bebeğin hoşlanmadığı gıdalar 2-3 hafta sonra tekrar denenmelidir.