Kerevizin yapraklarından yemek olur mu?

İçindekiler:

  1. Kerevizin yapraklarından yemek olur mu?
  2. Kereviz sapı ile ne yemek yapılır?
  3. Kereviz yaprağı kavurması nasıl yapılır?
  4. Kereviz sapı sote nasıl yapılır?
  5. Kereviz sapı suyu ne işe yarar?
  6. Kereviz sapı çayı nasıl yapılır?

Kerevizin yapraklarından yemek olur mu?

Kereviz sapının yemeğini yapabileceğiniz gibi, nefis lezzette, şifa kaynağı Kereviz Sapı Çorbası yaparak da tüketebilirsiniz. Kereviz Sapı Salatası da yine harika bir alternatif olacaktır. Nohutlu Kereviz Sapı Yemeği tarifiyle, kereviz saplarına nohut eklenerek besleyici ve doyurucu yemekler hazırlanabilir.

Kereviz sapı ile ne yemek yapılır?

Kereviz Sapı ile Yapabileceğiniz 7 Farklı Öneri
  1. Kereviz Sapı Salatası Yapabilirsiniz. ...
  2. Kereviz Sapı Kavurması Yapabilirsiniz. ...
  3. Kereviz Sapı Çorbası Yapabilirsiniz. ...
  4. Kereviz Sapı Yemeği Yapabilirsiniz. ...
  5. Kereviz Sapı Sote Yapabilirsiniz. ...
  6. Kereviz Sapı Suyu Yapabilirsiniz. ...
  7. Kereviz Saplı Omlet Yapabilirsiniz.

Kereviz yaprağı kavurması nasıl yapılır?

Yaprakları kendi saplarıyla alın sadece. Kereviz yapraklarını soğan ve havucun üzerine ekliyoruz. Üzerine tuz, şeker ve portakal suyumuzu ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Yapraklarımızın iyice pişmesi gerek.

Kereviz sapı sote nasıl yapılır?

Kereviz saplarını ve yapraklarını 1-2 kere karıştırıp, kaynama bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, kereviz sapları hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Hazırladığınız kereviz sapı kavurmasını oda ısısında soğumaya bırakın. Daha sonra servis edebilirsiniz.

Kereviz sapı suyu ne işe yarar?

Kereviz sapı suyunun en önemli ve güzel etkileri arasında ise karaciğeri temizlemesi yer alıyor. Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde vücudu yabancı maddelerden arındırıyor. Yine antioksidan etkileriyle kan dolaşımını ve damarları rahatlatıyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.

Kereviz sapı çayı nasıl yapılır?

Tülbentin üzerine robottan geçirdiğiniz kereviz sapı karışımını koyun. Kereviz sapı karışımını tülbente iyice sarın. Eliniz ile iyice sıkıp, kereviz saplarının suyunu çıkarın. Hazırladığınız kereviz sapı suyunu, taze olarak, sabah kahvaltıdan 30 dakika kadar önce aç karnına için.