Yeni kimlik kartı süresi ne zaman bitiyor?

İçindekiler:

  1. Yeni kimlik kartı süresi ne zaman bitiyor?
  2. Ehliyet ve kimlik yenileme son tarih ne zaman?
  3. Eski nüfus cüzdanı ile kpss sınava girilir mi?
  4. Uçaklarda yeni kimlik şart mı?

Yeni kimlik kartı süresi ne zaman bitiyor?

Kimlik kartının geçerlilik süresi on yıl olup, sürenin bitimini izleyen tarihten itibaren başvuru üzerine yenilenir. Geçerlilik tarihi kart üzerinde yer almaktadır. Kimlik yenileme işlemleri 2023 yılına kadar devam edecek. Kimlik kartı alabilmek için öncelikle kimlik kartı randevu alınması gerekiyor.

Ehliyet ve kimlik yenileme son tarih ne zaman?

Kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek. TC Kimlik kartını yenileyebilmek için öncelikle kimlik kartı randevu alınması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden ya da Alo 199 numaralı Çağrı Merkezinden randevu alınır.

Eski nüfus cüzdanı ile kpss sınava girilir mi?

Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur." Eski kimlik kartı Nüfus Cüdanı ibaresi ile anılmaktadır. Dolayısıyla sınava geçerliliğini yitirmemiş nüfus cüzdanı ile girmek mümkündür.

Uçaklarda yeni kimlik şart mı?

İç hat uçuşlarında biletinizi alırken bir kimlik belgesi göstermek zorundasınız. Kimlik belgenizi unutsanız dahi Atatürk Havalimanında "Uçuş Amaçlı Geçici Kimlik Belgesi" ile uçabilirsiniz.