Tansiyon ilaci kullanan oruç tutabilir mi?

İçindekiler:

  1. Tansiyon ilaci kullanan oruç tutabilir mi?
  2. Oruç tansiyona iyi gelir mi?
  3. Tansiyon çıkınca oruç bozulur mu?
  4. Ilaç kullanan biri oruç tutabilir mi?
  5. Tansiyonu ve şekeri olan oruç tutabilir mi?
  6. Kalp ve tansiyon hastaları oruç tutabilir mi?
  7. Tansiyonum yükseldi ne yapmam lazım?
  8. Şekeri yüksek olan oruç tutabilir mi?
  9. Şeker hastaları ramazanda oruç tutabilir mi?

Tansiyon ilaci kullanan oruç tutabilir mi?

Tansiyon hastalığı nedeniyle günde yalnızca bir adet ilaç kullanan ve herhangi ek bir hastalığı bulunmayan hastalar ise sürekli hekim kontrolünde oruç tutabilmektedirler.

Oruç tansiyona iyi gelir mi?

Yüksek tansiyon kontrol altında olmalı İdrar söktürücü ilaç kullanmayan, yüksek tansiyonu uzun süredir kontrol altında olan ve başka bir ek hastalığı da bulunmayan kişiler, genellikle Ramazan ayında oruç tutabilirler. Ancak yüksek tansiyonu henüz kontrol altına alınamamış hastaların oruç tutmaları önerilmemektedir.

Tansiyon çıkınca oruç bozulur mu?

Yüksek tansiyonu henüz kontrol altına alınamamış hastaların oruç tutmaları ise önerilmemektedir. Çünkü bu hastalar, gün içerisinde kan basıncı seyrine göre ek ilaca ihtiyaç duyabilir ve oruçlarını bozmaları gerekebilir.

Ilaç kullanan biri oruç tutabilir mi?

Düzenli ilaç kullanan bazı kronik hastalık gruplarının oruç tutabileceğini belirten uzmanımız, “Hipotirodi, kansızlık veya kortizon kullanmayan romatizma hastalarının genel sağlık durumları iyi ise doktorlarının bilgisi dahilinde oruç tutabilir.

Tansiyonu ve şekeri olan oruç tutabilir mi?

Hastalık, oldukça ciddi ve tedavi gerektiren bir durum olabileceği gibi basit bir rahatsızlık da olabilir. Ramazan ayı süresince özellikle kalp, hipertansiyon, şeker hastalığı, ülser ve ruhsal problemler gibi kronik hastalığı bulunanların oruç tutmaları sakıncalıdır.

Kalp ve tansiyon hastaları oruç tutabilir mi?

Kalp hastaları oruç tutabilir mi? Kalp hastalıkları hiçbir belirti vermeden sessizce olabileceği gibi kişinin günlük aktivitelerini engelleyecek düzeyde sorun çıkaran şikayetlere de dönüşebileceğini belirten doktorlar; 'Kalp hastalığının derecesine göre kontrol altındaki kalp hastaları oruç tutabilirler.

Tansiyonum yükseldi ne yapmam lazım?

-Tansiyonunuz yükseldiğinde başınızı soğuk su ile yıkayın. Soğuk su sinirleri uyardığı için tansiyonun düşmesinde etkili bir yöntem olacaktır. Duş alabilecek kadar kendini iyi hissedenlerin ise duş alması çok daha etkili bir sonuç doğuracaktır.

Şekeri yüksek olan oruç tutabilir mi?

Şeker hastalarının oruç tutması doktorunun onayı ve hastalığının durumuna bağlıdır. Özellikle şeker düşürücü bazı grup ilaçlar ve insülin kullanan hastaların oruç tutması sakıncalıdır.

Şeker hastaları ramazanda oruç tutabilir mi?

Bu insülinler genel olarak günde 3 veya 4 doz şeklinde uygulanır. Kimi Tip 1 diyabet hastaları da insülin pompası ile kan şekerlerini kontrol altına almaya çalışırlar. Bu yüzden bu hastaların oruç tutmaları mümkün değildir.