ALES hangi puan?

İçindekiler:

  1. ALES hangi puan?
  2. ALES hangi sinav türü?
  3. Eşit Ağırlık ALES hangi bölümler?
  4. ALES hangi alanlar çözülecek?
  5. Iktisat için hangi ALES puanı?

ALES hangi puan?

ALES puanı başvurularda, tezli yüksek lisans başvuruları için en az 55 puan, lisans mezunu olup doktora başvurusu yapacaklar için en az 80 puan, yüksek lisans mezunlarının doktora başvuruları için en az 55 puan ve Araştırma Görevlisi veya Öğretim Görevlisi kadroları için en az 70 puan olarak istenmektedir.

ALES hangi sinav türü?

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı), lisansüstü (yüksek lisans) eğitime başvuracak kişilerin ve akademik personel kadrolarına (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici gibi) atanmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır.

Eşit Ağırlık ALES hangi bölümler?

ALES eşit ağırlık puan türü ile başvuruda bulunacak adaylar, üniversitelerin eşit ağırlık lisans bölümlerinde öğrenci veya mezun olmalıdır. Bu alanlardan bazıları, bankacılık, finans, çocuk gelişimi, hukuk, işletme, felsefe, iç mimarlık, grafik tasarımı ve beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümleridir.

ALES hangi alanlar çözülecek?

ALES Sayısal puan türünde 70 ve üzeri bir puan almak için sözel alanda soru çözmeye ihtiyacınız olacaktır. Soru çözümlerinde hızlanmak ALES Matematik Soru Çözümü ve Türkçe konuları için ise alt yapınız var ise soru çözme tekniklerini öğrenmek için ALES Türkçe Soru Çözümü eğitimlerimize katılmanızı öneririz.

Iktisat için hangi ALES puanı?

ALES PUAN TÜRLERİ
T.C. Maltepe Üniversitesi
İktisat DoktoraEA55
İktisat Doktora (Lisans Sonrası)EA80
İktisat Tezli Yüksek LisansEA55
İletişim Bilimleri DoktoraSÖZ55
50 satır daha