Çanakkale Zaferinin sonuçları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Çanakkale Zaferinin sonuçları nelerdir?
  2. I Dünya Savaşı'nda Çanakkale Savaşı'nın Türk ve dünya tarihi açısından önemi nedir?
  3. Çanakkale Zaferinin Türkler için önemi nedir?
  4. Çanakkale cephesinde kimler savaştı?

Çanakkale Zaferinin sonuçları nelerdir?

Çanakkale Zaferi'nin en önemli ve anlamlı sonuçlarından birisi de, Doğu'nun en büyük imparatorluğu Çarlık Rusya'nın yıkılması yanında,ülkesinde güneş batmayan Büyük Britanya İmparatorluğu'nda da,ilk yarayı açmaya yetmiş olmasıydı. Böylece emperyalizm tam çökmüş olmasa bile bir hayli sarsılmıştı.

I Dünya Savaşı'nda Çanakkale Savaşı'nın Türk ve dünya tarihi açısından önemi nedir?

Türk askerleri Çanakkale Savaşı'nda olağanüstü bir mücadele örneği sergileyerek her ne pahasına olursa olsun düşmana geçit vermemiştir. Bu büyük zafer, Mili Mücadele ruhunun bütün yurtta artmasına sebep olduğu gibi, sömürge altında bulunan dünya toplumlarının bile “milli kurtuluş fikri” taşımasına sebep olmuştur.

Çanakkale Zaferinin Türkler için önemi nedir?

ÇANAKKALE ZAFERİNİN ANLAMI VE ÖNEMİ NEDİR? ... Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıtcephe" dir.

Çanakkale cephesinde kimler savaştı?

Çanakkale Savaşı veya Çanakkale Muharebeleri, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir.