Lohusa bittikten sonra nasıl banyo yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Lohusa bittikten sonra nasıl banyo yapılmalı?
  2. Dogum yapan kadin kirki cikmadan birliktelik olur mu?
  3. Doğumdan 40 gün sonra nasıl banyo yapılır?
  4. Sezeryanla dogum yapanlar ne zaman banyo yapar?
  5. Yeni dogum yapan kadın yumurta yiyebilir mi?

Lohusa bittikten sonra nasıl banyo yapılmalı?

Lohusalık dönemi boyunca (40 gün) ayakta duş şeklinde banyo yapılır. Oturarak ve küvete girerek banyo yapmak enfeksiyon riski açısından sakıncalıdır. Banyo sırasında ameliyat bölgesini kapatmaya gerek yoktur, banyo sonrası tahriş edilmeden temiz bir havlu ile tampon yapılarak kurulanır.

Dogum yapan kadin kirki cikmadan birliktelik olur mu?

Doğumdan sonra ilk 6 hafta, cinsel ilişkinin yasak olmasının sebebi ise doğumdan sonra genital organların kendini tamamen toparlaması, kanamaların son bulması, epizyotomi veya doğumda bir yırtık oluşmuşsa bunların iyileşmesi içindir. Bu dönemde ilişkiye girmek yasaktır.

Doğumdan 40 gün sonra nasıl banyo yapılır?

Banyo sonrası ise ameliyat bölgesi tahriş edilmeden temiz bir havlu ile tampon yapılarak kurulanmalıdır. Ancak 40 gün boyunca yapılacak banyo ayakta duş şeklinde olmalı, oturarak veya küvete girerek yapılmamalıdır.

Sezeryanla dogum yapanlar ne zaman banyo yapar?

Sezaryen ile doğum sonrası dikiş üzerine konulan bandaj su geçirmez olup evinize gittiğiniz zaman 1,5 ay ayakta duş şeklinde banyo yapabilirsiniz. Sezaryen ile doğum sonrası dikiş üzerine konulan bandaj 2 gün sonra çıkarılır, çıkarıldıktan sonra tekrar kapatılması veya pansuman yapılması gerekmez.

Yeni dogum yapan kadın yumurta yiyebilir mi?

Lohusalıkta anne Her gün 2-3 bardak süt- yoğurt-ayran, Sebze ve meyve grubundan 5-6 porsiyon, Tahıl grubundan 5-8 porsiyon, Et- yumurta ve proteinlerden 3-4 porsiyon (1 adet yumurta ve 90 g et / tavuk / balık) tüketerek lohusalık dönemi beslenme gereksinimini karşılar.