Kasık fıtığı ameliyatı ereksiyonu etkiler mi?

İçindekiler:

  1. Kasık fıtığı ameliyatı ereksiyonu etkiler mi?
  2. Fıtığı cinselliği etkiler mi?
  3. Fıtık kısırlık yapar mı?
  4. Erkeklerde fıtık cinselliği etkiler mi?
  5. Burun ameliyatından ne kadar süre sonra cinsel ilişkiye girilir?

Kasık fıtığı ameliyatı ereksiyonu etkiler mi?

Normalde kasık fıtığı ameliyatlarından sonra erkeklerde iktidarsızlık görülmez. Ancak ameliyat sırasında testis damarları zarar görmüşse ya da testis fonksiyonunu kaybettiyse erkeklik hormonu üretimi düşer, cinsel istekte azalma olur.

Fıtığı cinselliği etkiler mi?

Fıtık aynı zamanda cinsel fonksiyonları da olumsuz etkiliyor. Örneğin her iki cinsiyette de cinsel ilişki sırasında ağrıya yol açabiliyor. Ayrıca oluşan şişlik kişileri estetik yönden rahatsız ederek özgüven eksikliği oluşturabiliyor. Bu faktörlerin etkisiyle de zamanla cinsel isteksizlik sorunu başlayabiliyor.

Fıtık kısırlık yapar mı?

Her yüz erkek çocuktan yaklaşık üçünde kasık fıtığının görüldüğünü belirten uzmanlar, fıtığın kısırlığa yol açabileceği uyarısında bulundu. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Tamer Özekinci, çocuklarda görülen kasık fıtığına zamanında müdahale edilmediğinde kısırlığa yol açabileceği uyarısında bulundu.

Erkeklerde fıtık cinselliği etkiler mi?

Kasık fıtıkları en sık görülen fıtık türüdür ve karın duvarı fıtıklarının 75%'ini oluştururlar. Fıtıklar, cinsel yaşamı da olumsuz etkilerler. Özellikle kasık fıtıkları, cinsel ilişki sırasında ağrı yaparak, erkeklerde ereksiyon sorunlarına, kadınlarda da genital kas spazmlarına neden olabilirler.

Burun ameliyatından ne kadar süre sonra cinsel ilişkiye girilir?

Bu yüzden hastalar ilk 3 hafta süresince kalp hızını ve tansiyonu yükseltecek spor yapmamalı, cinsel ilişkide bulunmamalıdır. Ameliyattan sonra yaklaşık 4 hafta içinde burun daha sağlıklı ve görsel bir hale gelir. Bu dönemden sonra buruna darbe alınmaması halinde, cinsel ilişkide bulunmakta bir sakınca olmaz.