Çıkmayan leke nasıl çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Çıkmayan leke nasıl çıkarılır?
  2. Bebek kıyafetlerindeki yemek lekeleri nasıl çıkar?
  3. Tişört lekesi nasıl çıkar?
  4. Eski leke nasıl çıkar?
  5. Renkli gömlekte leke nasıl çıkar?
  6. Bebek kıyafetlerindeki zor lekeler nasıl çıkar?
  7. Bebek çamaşırından kaka lekesi nasıl çıkar?
  8. Beyaz tişört lekesi nasıl çıkar?
  9. Renkli çamaşırların lekeleri nasıl çıkar?

Çıkmayan leke nasıl çıkarılır?

İlk adım olarak lekenin üzerine bol miktarda soda dökün ve bir süre lekeyi bu şekilde bekletin. İkinci adım olarak temiz bir beze de biraz soda döküp lekeli bölgeyi iyice ovalayın. Son olarak makine de yıkayın, lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

Bebek kıyafetlerindeki yemek lekeleri nasıl çıkar?

Diş macunu bebek kıyafetlerindeki sarı lekelerden kurtulmak için oldukça kullanışlı bir üründür. Diş macununu sarı lekenin üstüne uygulayın ve sert bir fırça yardımıyla lekenin olduğu bölgeyi ovalayın. Daha etkili olması için bir gece lekenin üstünde bekletebilirsiniz.

Tişört lekesi nasıl çıkar?

Lekeli bölgeye bir yemek kaşığı karbonat dökün. Limonun yarısını karbonat döktüğünüz lekeli bölgenin üzerine kapatın ve 20 dakika bekletin. Sonrasında su ile yıkayın.

Eski leke nasıl çıkar?

Eski ve kurumuş lekenin çıkarılmasını kolaylaştırmak için giysiyi deterjan ve su karışımına batırın. Böylece lekenin üst katmanı çıkarılabilir. Ardından Persil deterjanınızı doğrudan lekeye uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Deterjan tamamen çıkana kadar durulayın.

Renkli gömlekte leke nasıl çıkar?

Kıyafetiniz renkli ise; nişastayı su ile iyice karıştırdıktan sonra lekenin üzerine dökün. Kuruduktan sonra fırça yardımıyla kıyafete zarar vermeden nişastayı çıkarın. Eğer kıyafetiniz beyaz ise; oksijenli suyu lekenin üzerine dökün ve sabunlu su ile yıkayın. Ayrıca unutmayın!

Bebek kıyafetlerindeki zor lekeler nasıl çıkar?

Diş macunu bebek kıyafetlerindeki sarı lekelerden kurtulmak için oldukça kullanışlı bir üründür. Diş macununu sarı lekenin üstüne uygulayın ve sert bir fırça yardımıyla lekenin olduğu bölgeyi ovalayın. Daha etkili olması için bir gece lekenin üstünde bekletebilirsiniz.

Bebek çamaşırından kaka lekesi nasıl çıkar?

Soğuk suyla akıttığınız giysileri soğuk su ve bulaşık deterjanı bulunan bir kovanını içerisinde en az yarım saat bekletin. Yarım saatin ardından kıyafetleri beyaz sirke-karbonat ile hazırladığınız macunla fırçalayın. Bunun için diş fırçası kullanabilirsiniz. Ardından kıyafetleri makinede yıkayın.

Beyaz tişört lekesi nasıl çıkar?

Beyaz gömlek çok sık lekelenen kıyafetlerden biri ve üzerindeki lekeleri çıkarmak oldukça zor. Doğrudan lekeli alana bir çorba kaşığı karbonat dökün. Ardından bir limonu ikiye bölün ve kesin tarafı lekenin üzerine sürün. Yaklaşık 15 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.

Renkli çamaşırların lekeleri nasıl çıkar?

Lekelerin Düşmanı Sirke Sirkenin çamaşırınızın üzerindeki lekeyi hızla temizlediğini kendi gözlerinizle de görebileceksiniz. Daha inatçı olan çilek, kiraz, böğürtlen suyu lekelerinde ise sirkeye batırdığınız çamaşırlarınızı 1 gece boyunca suda bırakarak aynı temizliği sağlayabilirsiniz.