Coracoideus ne demek?

İçindekiler:

  1. Coracoideus ne demek?
  2. Tüberkülüm ne demek?
  3. Facies ne anlama gelir?
  4. Massa ne demek?
  5. Fovea nedir ne demek?
  6. Massa lateralis ne demek?
  7. Massa lateralis Atlantis ne demek?
  8. Fovea Dentis ne demek?
  9. Fovea Dentis nerede?
  10. Fovea anatomi ne demek?
  11. Spinosus ne demek?
  12. Accessorius nedir?
  13. Proc Accessorius nedir?
  14. Fasiyal sinir dalları nelerdir?

Coracoideus ne demek?

Kürek kemiği ile göğüs kemiği (sternum) arasındaki göğüs kemerinde bulunan kemik. ... Omuz kemerinin göğüs kemiği ile kürek kemiği arasında bulunan bir parçası. Coracoid : Korakoid. Gaganın dışı.

Tüberkülüm ne demek?

tüberkül. Mycobacterium tuberculosis etkenlerinin neden olduğu enfeksiyonda vücudun çevrelediği, sınırlandırdığı, küçük yuvarlak yumru veya şişkinlik.

Facies ne anlama gelir?

Görülen, içte bulunmayan yüzey. Bir kimsenin görünüşü, durum ve davranışları.

Massa ne demek?

Massage türkçesi Massage nedir Tedavi amacıyla yapılan sürtme, vurma, ovalama gibi hareketler. Masaj. Ovmak. Masaj yapmak.

Fovea nedir ne demek?

Fovea. Vücudun herhangi bir yerinde bulunan küçük çukur.

Massa lateralis ne demek?

massa lateralis ne demek? Birinci boyun omurunun, eklem çukurcuklarını kapsayan kesimi.

Massa lateralis Atlantis ne demek?

Atlas'ta eklem yüzlerinin bulunduğu bölüme massa lateralis atlantis denir. Üstteki eklem yüzü facies articularis superior'a condylus occipitalis oturur. Facies articularis superior'un iç tarafına transvers olarak tutunan lig. transversum atlantis, atlas'ta foramen vertebrale'yi ikiye ayırır.

Fovea Dentis ne demek?

Fovea Dentis » Veteriner Terimi anat. Atlasın arcus ventralis'inin iç yüzünde bulunan ve axis'in dens'i ile eklemleşmeye yarayan çukurcuk.

Fovea Dentis nerede?

fovea dentis ne demek? Atlasın arcus ventralis'inin iç yüzünde bulunan ve axis'in dens'i ile eklemleşmeye yarayan çukurcuk. Atlasın arcus ventralis'inin iç yüzünde bulunan ve axis'in dens'i ile eklemleşmeye yarayan çukurcuk. Fovea dentis.

Fovea anatomi ne demek?

Fovea; sığ çukur.

Spinosus ne demek?

Burun kemiğinin serbest olan ön ucu. Atgillerde corpus cavernosum glandis ile dolu bulunan glans penis'in, üst ortasında corpus penis üzerine gönderdiği uzantı. Spinosus : Spinozus. Dikenli.

Accessorius nedir?

accessorius teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı (Tıp) Bir organa görevini kuvvetlendirmek için katılan diğer bir organ ve sistemin durumunu belirtmekte kullanılan deyim: Ek, katışkın (sinirn veya kas hk.)

Proc Accessorius nedir?

anat. Etçillerde son sırt ve tüm bel, domuzda yalnızca son sırt omurlarında, proc. transversus ile proc. articularis caudalis arasından çıkan, yönü geriye doğru olan ucu sivri çıkıntılar.

Fasiyal sinir dalları nelerdir?

Fasial sinir fallopi kanalı içinde verdiği nervus petrozus superficialis major, nervus stapedius ve chorda timpani gibi önemli dalların yanı sıra, ekstrakranyal segmentte de sırasıyla n.auricularis posterior, ramus digastricus ve ramus stilohyoideus dallarından sonra pes anserinusu oluşturup, temporoparietal ve ...