Hıyar ne demek küfür?

İçindekiler:

  1. Hıyar ne demek küfür?
  2. Osmanlıca hıyar ne demek?
  3. Hıyar kime denir?
  4. Hıyar mı salatalık mı?
  5. Salatalık ne demek TDK?
  6. Salatalık ne demek?
  7. Salata hangi dil?
  8. Salata Türkçe mi?
  9. Türkçe Türkçe mi?
  10. Kökü isim nedir?
  11. Yasaklayıcılık Sozcugunun tabani nedir?

Hıyar ne demek küfür?

- Angoraki'ler! Efendim? - Küfür değil argodur bu. Hıyarlar demektir.

Osmanlıca hıyar ne demek?

hıyar / hıyâr / خيار Hayırlılar. (Çoğulu: Hıyârât) Huk: Bir işi yapıp yapmamada serbestlik. Genel olarak bir anlaşmadan vaz geçme. Hususi bir sözleşmenin fesh veya tasdiki.

Hıyar kime denir?

hıyar kelimesinin mecaz anlamı: Kaba saba, yontulmamış, görgüsüz, budala kimse.

Hıyar mı salatalık mı?

Türk Dil Kurumu Sözlüğünde “Hıyar” kelimesi için verilen açıklamada “Kabakgillerden, uzun, iri meyveli, sürüngen, bir yıllık otsu bir bitki (Cucumissativus)” ve “Bu bitkinin iri, yeşil ürünü, salatalık” bilgisi yer alıyor. Bir üçüncü madde ise bildiğiniz gibi “görgüsüz, kaba” anlamında argo bir sıfat.

Salatalık ne demek TDK?

salatalık. a. 1. Hıyar: “Babası küçük bostanda yere eğilmiş, salatalıkları koparıyor.” -P. ... Salata yapmak için kullanılan: Salatalık domates.

Salatalık ne demek?

hıyar. Kabakgillerden, uzun, iri meyveli, sürüngen, bir yıllık otsu bir bitki (Cucumis sativus). Bu bitkinin iri, yeşil ürünü, salatalık. ... Kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından, erkek ve dişi çiçekleri ayrı olan, ovaryum alt durumlu, bakka tipi meyveleri olan, sarılıcı, kaba tüylü, tek yıllık kültür bitkisi.

Salata hangi dil?

4. Salata: İtalyanca. Sofraların en önemli tamamlayıcısı belki de salata... Kelime ise İtalyancadan.

Salata Türkçe mi?

Türkçedeki salata kelimesi İtalyanca salata (> insalata) kelimesinden dilimize geçmiştir ve köken olarak Latince sal («tuz») kelimesine dayanır.

Türkçe Türkçe mi?

TDK YAZIMI TÜRKÇENİN , TÜRKÇE'NİN ? TDK'ye göre ''Türkçenin'' olarak kesme işareti olmadan yazılmalıdır.

Kökü isim nedir?

Canlı ya da cansız varlıkları, kavramları, düşünceleri ve duyguları ifade eden, onları karşılayan sözcük köklerine “İsim kökü” denir. Örneğin insan (varlık), düş (kavram), nefret (duygu) gibi kelimeler kök halinde isimlerdir.

Yasaklayıcılık Sozcugunun tabani nedir?

Cevap : Yasaklamak sözcüğünün kökü Yasak tır. ... Ama kök kelimenin tamamı ile bir anlam uyumunda olmak zorundadır. Yasak - la – mak şeklinde ekler almıştır.