Nisa suresi bize ne anlatıyor?

İçindekiler:

  1. Nisa suresi bize ne anlatıyor?
  2. Nisa suresi 19 ayet ne için okunur?
  3. Nisa suresi hangi olay üzerine inmiştir?
  4. Ey iman edenler iman edin ayeti ne demek?
  5. Ila olayı nedir?
  6. Zannın bir çoğundan sakının ne demek?
  7. Rana kuranda hangi ayette geçiyor?
  8. Peygamber Efendimiz haram kılabilir mi?

Nisa suresi bize ne anlatıyor?

Nisâ Suresi (Arapça: سورة النساء; Sūratu'n-Nisā), Kur'an'ın dördüncü suresidir. 176 ayetten oluşur. ... Bu ayetler ilk çiftin tek bir nefsden yaratıldığından bahsetmekle başlayıp İslam'da evlilik, kadın-erkek ilişkilerini ve miras hukukunu düzenlemektedir.

Nisa suresi 19 ayet ne için okunur?

19. Ey iman edenler! Kadınlara zorla mirasçı olmanız size helal değildir. Açık bir hayasızlık yapmış olmaları dışında, kendilerine verdiklerinizin bir kısmını onlardan geri almak için onları sıkıştırmayın.

Nisa suresi hangi olay üzerine inmiştir?

Nisa suresi Medine döneminde inmiştir. 176 âyettir. Sûre, özellikle kadın haklarından, onların hukûkî ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır. 'Nisâ' kadınlar demektir.

Ey iman edenler iman edin ayeti ne demek?

Ey imana gelenler, Allah ve Resulüne, yani Muhammed Aleyhisselama ve Allah'ın bu Peygamberine tenzil buyurduğu (zaman zaman, kısım kısım indirmekte olduğu) bu kitaba, yani Kur'an'a ve bundan önce indirdiği kitap cinsine iman ediniz. Bunların bir kısmına iman ettiğiniz gibi, hepsine de iman ediniz.

Ila olayı nedir?

Sözlükte "yemin etmek" anlamına gelen îlâ kelimesi terim olarak kocanın yemin, adak veya bir şarta bağlamak suretiyle eşiyle cinsel ilişkide bulunmayı kendisine yasaklamasını ifade eder. Kur'ân-ı Kerîm'de terim anlamında bir defa geçen îlâ (el-Bakara 2/226), Hz.

Zannın bir çoğundan sakının ne demek?

Zannın bir kısmı bizatihi, yani yapısı gereği günahtır; aynı zamanda günaha götürmektedir. Günah olan zan, günah doğurmakta, günah yaptırmaktadır. Hz. Peygamber, “Zandan sakının, çünkü zan, sözün en yalanıdır” (Buhârî, Vesâyâ, 8; Nikâh, 45; Müslim, Birr, 38; Tirmizî, Birr, 56) demektedir.

Rana kuranda hangi ayette geçiyor?

Rana İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Kuran'ı Kerim'de Rana ismi geçmemektedir. Bununla beraber Rana ismi, kesinlikle caiz olan isimlerden biridir. Dinimize ve kültürümüze uyumlu ve sevilen bir isimdir.

Peygamber Efendimiz haram kılabilir mi?

Peygamber de, helal Allah''ın kitabında helal kıldığı, haram da Allah''ın kitabında haram kıldığıdır. ... Allah bu yetkisini ya bizzat kendisi vahiy ile açıklar, ya da elçisine açıklatır. Mesela der ki, benim resulüm tayyib olan şeyleri helal, habis olan şeyleri haram kılar 7/157.