Öğretim görevlisi olmak için şartlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Öğretim görevlisi olmak için şartlar nelerdir?
  2. Öğretim görevlisi sınavı nasıl olur?
  3. Ar gör nasıl olunur?
  4. MYO Öğretim Elemanı nasıl olunur?
  5. Öğretim Görevlisi kimlere denir?
  6. Öğretim görevlisi olmak için dil puanı kaç olmalı?

Öğretim görevlisi olmak için şartlar nelerdir?

İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES'ten en az 70 puan. En az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az beş yıl tecrübeli olmak. Yaş sınırı yoktur.

Öğretim görevlisi sınavı nasıl olur?

Yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarında sözlü sınav yapılır. Ancak senato kararı olması halinde sözlü sınav sonucu 60 ve üzeri puan alanlar için yazılı sınav da yapılır.

Ar gör nasıl olunur?

Araştırma görevlisi fakültede görev yapıyor. Yüksek lisans öğrencisi, mezun ya da doktora öğrencisi olma şartı var. ALES minimum 70 ve dil puanı ile başvuru yapacaksınız. Yazılı sınan ve en başarılı olan kadroya atanır.

MYO Öğretim Elemanı nasıl olunur?

Meslek yüksekokullarında öğretim görevlisi olmak için yüksek lisans şartı yok | Ekmek ve Gül. Üniversitede öğretim görevlisi olmak için yüksek lisans şart. Meslek yüksekokullarında ise 2 yıl alan tecrübesi olması şartıyla lisans mezunu olmak yeterli.

Öğretim Görevlisi kimlere denir?

Öğretim görevlisi, doktora derecesine sahip olma zorunluluğu olmayan ve özel uzmanlığı gerektiren konularda ders vermek üzere geçici veya devamlı olarak yükseköğretim kurumlarında görevlendirilen kişidir. Doktorasını tamamlamış olanlar ilgili uzmanlık alanında doçentlik sınavına başvurabilmektedir.

Öğretim görevlisi olmak için dil puanı kaç olmalı?

Yabancı dil okutmanı başvurularında, ilan edilen yabancı dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak şartı aranır.