Yagmur bulutları nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Yagmur bulutları nasıl olur?
  2. Bulutlar nasıl görünür?
  3. Bulutlarda su var mıdır?
  4. Bulutlarda ne kadar su var?
  5. Su zerrecikleri nedir?
  6. Bir bulutta kaç ton su vardır?

Yagmur bulutları nasıl olur?

Havada yoğunlaşan su buharı, havadaki toz parçacıklarının üzerinde su damlacıklarını oluşturur. Oluşan bu su damlacıkları da birleşerek bulutları meydana getiriyor. Su damlacıklarının yağmuru oluşturması için çok büyümesi gerekir. Çünkü bir yağmur damlası, bir bulut damlacığının birkaç bin defa büyüğüdür.

Bulutlar nasıl görünür?

Havanın tutamayacağı kadar fazla su buharı olduğunda, bulutlar görünür. Su buharı küçük su damlacıkları oluşturmak için yoğunlaşır; yani gaz fazından sıvı fazına bir geçiş söz konusudur. Sonuç olarak bu su, bulutu görünür kılar. Su damlacıkları o kadar küçüktür ki, havada asılı kalırlar.

Bulutlarda su var mıdır?

Hava atmosferde yukarı doğru hareket ettikçe genleşir yani hacmi artar ve soğur. Havanın içinde su molekülleri bulunur. ... Dolayısıyla bulutların içinde çok miktarda su bulunsa da, su damlacıkları çok küçük olduğundan ve çok geniş bir alanda dağıldıklarından gökyüzünde asılı halde kalabilirler.

Bulutlarda ne kadar su var?

Tepemizde gezinen orta büyüklükteki bir bulutun(yaklaşık çapı 1 kilometre) hacmi 4 milyar metreküptür ve içinde 1 ile 5 milyon kilogram su vardır.

Su zerrecikleri nedir?

Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa bu olaya yoğuşma denir. Su buharı atmosferde yükselen soğuk hava ile karşılaşır ve bu karşılaşma su buharının su zerrecikleri şeklinde yoğuşmasına neden olur. ...

Bir bulutta kaç ton su vardır?

Bilimsel araştırmalara dayandırılan haberde metreküp başına 0.