Dairenin net alanı ne demek?

İçindekiler:

  1. Dairenin net alanı ne demek?
  2. Otopark brüt alana dahil mi?
  3. Brüt ve net inşaat alanı nedir?
  4. Inşaat alanı ne demek?
  5. Kat brütü ne demek?
  6. Brüt ve net ne demek?
  7. Brüt maaş nedir?

Dairenin net alanı ne demek?

Net alan, konutta duvarların arasında kalan süpürülebilir yani temiz alandır. Bu tanıma göre, odalar, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alanı, net alandır. Net alan dış ve iç olmak üzere ikiye ayrılır: Dış net alan, evin dış dört duvarının toplamıdır.

Otopark brüt alana dahil mi?

Dış brüt hesaplanırken otopark, depo ve sosyal tesis gibi alanlar inşaat alanı içine dahil edilir. 2. İç brüt: Bir evin bulunduğu kattan düşen paydır. İç brüt hesaplanırken; merdiven, asansör ve havalandırma boşlukları da dahil edilir.

Brüt ve net inşaat alanı nedir?

Bir yapının bodrumdan itibaren çatı piyeslerine kadar olan tüm katların ve ortak alanların toplamına brüt inşaat alanı adı verilir. Yapı dışında yer alan yangın merdivenleri, havalandırma bacaları ışıklık ve saçaklar brüt alan hesabına dahil değildir.

Inşaat alanı ne demek?

Yapı inşaat alanı: Işıklıklar ve avlular hariç olmak üzere, bodrum kat, asma kat ve çatı arasında yer alan mekânlar, çatı veya kat bahçeleri, çatıda, katta ve zemindeki teraslar, balkonlar, açık çıkmalar ile binadaki ortak alanlar dâhil yapının inşa edilen bütün katlarının alanını ifade eder.

Kat brütü ne demek?

Kat brütü= 1 kat 650 m² ve 1 katta 5 daire var. Yani 650/5=130 m². 1 kattaki hol, asansör boşluğu, merdiven vs. hepsi size aittir, o kattaki daireler kendi aranızda bölüşeceksiniz diyor ve böyle bir hesap çıkıyor. Daire brütü= 1 kattaki hol, asansör, merdiven gibi ortak alanlar 50 m² olsun.

Brüt ve net ne demek?

Brüt Maaş, işveren tarafından her yıl ödenen çalışan lehine tüm giderleri içerirken, net maaş, çalışanın aylık olarak elde ettiği sabit tutardır.

Brüt maaş nedir?

Brüt maaş, işveren tarafından maaş olarak ödenen ve çalışanın bordrosunda görünen, kesintiler ve vergilerin de dahil olduğu toplam maaş tutarına verilen isim. Brüt maaş için “Çalışanın eline geçen değil, çalışanın hak ettiği esas toplam kazancı gösterir” yorumunu yapabiliriz.