Lojistik mezunları hangi alanlarda çalışabilir?

İçindekiler:

  1. Lojistik mezunları hangi alanlarda çalışabilir?
  2. Lojistik departmanları nelerdir?
  3. Lojistik Operasyon sorumlusu ne iş yapar?
  4. Lojistik birimi ne iş yapar?

Lojistik mezunları hangi alanlarda çalışabilir?

Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler. Hatta Türkiye'den geçen petrol boru hattı döşeyen şirketler lojistik mezunu eleman çalıştırmaktadırlar.

Lojistik departmanları nelerdir?

Gönderileri varış yerine göre tayin eden ve sınıflandıran lojistik departmanı, müşterilerden gelen talep ve şikayetlere çözüm üretmektedir. Demirbaş malzemelerin listesini tutup envanter sayımını gerçekleştirmekle birlikte araç hareketlerini ve ceza süreçlerini takip etmektedir.

Lojistik Operasyon sorumlusu ne iş yapar?

Lojistik operasyon sorumlusu; firma nakliye süreçlerinin prosedürlere uygun ve verimli şekilde gerçekleşmesi için yapılacak planlama ve organizasyon faaliyetlerini yürütür.

Lojistik birimi ne iş yapar?

Lojistik departmanı, firma nakliye süreçlerini en iyi şekilde yönetmekle yükümlüdür. Prosedürlere uygun bir şekilde transferin yapılmasını sağlar. Firmaların satın alma, müşteri hizmetlerini planlama ve yönlendirme gibi görevleri de vardır. Bugün lojistik sektöründeki her firmanın lojistik departmanına ihtiyacı vardır.