Şeker hastası neden sinirlenir?

İçindekiler:

  1. Şeker hastası neden sinirlenir?
  2. Şeker hastalığı psikolojik olur mu?
  3. Şeker hastalığı öfke yapar mı?
  4. Şeker yükseldiği zaman ne olur?
  5. Hangi hastalıklar şekeri yükseltir?
  6. Şeker hastaları antidepresan kullanabilir mı?

Şeker hastası neden sinirlenir?

Dr. Alper Çelik, şeker hastalarının çoğunun yaşamakta olduğu hormonal dengesizlikler nedeni ile kontrolsüz, agresif tavırlar sergileyebileceklerini ifade etti. Şeker hastalığının çok önemli sinir hasarı ve sinirsel etkilenimlere neden olabileceğinin altını çizen Doç. Dr.

Şeker hastalığı psikolojik olur mu?

Ruhsal bozukluklar şeker hastalığına neden olurken, şeker hastalığı da kişinin ruhsal durumunun bozulmasına neden olur.Bu hastalarda en sık görülen psikiyatrik hastalıklar depresyon ve anksiyete bozukluğu olarak belirlenmiştir.

Şeker hastalığı öfke yapar mı?

Bu noktada öfkelenilen kişi doktor da olabilir. Fakat diyabetlinin asıl öfkesi hastalığa karşıdır. Diyabet (şeker) hastaları kendilerini üzgün, yorgun hissedebilirler. Yapılan şeylerden zevk almama ya da sevdikleri şeyleri yapmak istememe gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Şeker yükseldiği zaman ne olur?

Susuzluk hissi, ağız kuruluğu, sık idrara çıkma, görme bulanıklığı, yara iyileştirmesinde gecikme, ciltte kuruma ve kaşıntı, halsizlik, yorgunluk ve kilo kaybı kan şekerinin yükseldiğinin (hipergliseminin) belirtileridir.

Hangi hastalıklar şekeri yükseltir?

Enfeksiyonlar. Gerek akut yani kısa sürede ortaya çıkan gerekse yavaş yavaş ortaya çıkan enfeksiyon hastalıkları, kan şekerini yükseltebilir. Kısa süre içinde ortaya çıkan enfeksiyonlara; grip, özellikle ateşli boğaz enfeksiyonları, anjin, farenjit, bronşit, zatürre gibi durumlar örnek verilebilir.

Şeker hastaları antidepresan kullanabilir mı?

Depresyonun yanı sıra diyabetik nöropati ağrıları için de antidepresan kullanmak gerekebilmektedir. antidepresan çeşidi olarak SSRI'ların diyabetik nöropatide de etkili olduğu bildirilmektedir. Antidepresan tedavisinde diyabet hastalarına özel bazı sorunlar vardır. Kilo alma ve kan şekeri dikkatle izlenmelidir.