Hakkinda acilmis dava nasil ogrenilir?

İçindekiler:

  1. Hakkinda acilmis dava nasil ogrenilir?
  2. Adıma açılmış kamu davası var mı?
  3. Davalarımı nasıl öğrenebilirim?
  4. Hakkimda bir dava Acilip Acilmadigini nasil ogrenebilirim?
  5. Hakkımda dava açılıp açılmadığını nereden öğrenebilirim?

Hakkinda acilmis dava nasil ogrenilir?

e-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama kısmına "dava dosya sorgulama" yazarak karşınıza çıkacak olan aynı isimdeki bağlantıya tıklamanız yeterli oluyor.

Adıma açılmış kamu davası var mı?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Davalarımı nasıl öğrenebilirim?

https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz. Dosya no ile sorgulama ve mahkeme gününü öğrenmek gibi işlemler de bu ekrandan gerçekleştirilebilir.

Hakkimda bir dava Acilip Acilmadigini nasil ogrenebilirim?

Hakkınızda dava açılıp açılmadığını öğrenmenin iki yolu vardır. Birincisi e-devlet, ikincisi ise UYAP sistemi. E-devlet sistemine şifreniz ve kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra ''dava dosyalarım'' kısmından hakkınızda dava açılmış olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Hakkımda dava açılıp açılmadığını nereden öğrenebilirim?

e-Devlet'in sunmuş olduğu hizmetlerden biri de hakkınızda herhangi bir sebepten dolayı dava açılıp açılmadığını öğrenmektir. Hakkımızda açılmış bir dava olup olmadığını sorgulamak için öncelikle e-Devlet şifremiz ve 11 haneli T.C kimlik numaramız ile websitesine giriş yapmamız gerekmektedir.