Down sendromu olduğunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Down sendromu olduğunu nasıl anlarız?
  2. Simian çizgisi normal insanlarda olur mu?
  3. Hamilelikte Down Sendromu olduğu nasıl anlaşılır?
  4. Down sendromu anne karnında tedavi edilebilir mi?
  5. Down sendromlu gebelik tekrarlar mı?

Down sendromu olduğunu nasıl anlarız?

Kromozom farklılığı, down sendromlu bireylerde fiziksel olarak; Düz ve basık bir yüz yapısına sahip olması Burun kökünün basık olması Gözün iç kenarlarında tipik görünüşlü deri kıvrımları

Simian çizgisi normal insanlarda olur mu?

Simian çizgisi avuç içlerinde bulunabilen yatay uzun bir çizgidir. Toplumda sağlıklı bireylerin %1-2'lik kısmında görülebiliyor bu oluşum. Yani siz de %1-2'lik dilimden bir bireysiniz. Ancak simian çizgisi Down Sendromlu bireylerde de sıklıkla görülmektedir.

Hamilelikte Down Sendromu olduğu nasıl anlaşılır?

Bebeğe anne karnındayken Down sendromu tanısı koyulabilmesi için ikili test, üçlü test, dörtlü test ve ense kalınlığı gibi tarama testlerinin yapılması gerekir. Yapılan bu testler bebeklerin down sendromlu olup olmadıklarını yüzde seksen oranında ortaya çıkarmaktadır.

Down sendromu anne karnında tedavi edilebilir mi?

Anne karnındaki olası Down Sendromlu bebeğin tespit edilmesinin önemi hakkında konuşan Doç. Dr. Ali Ekiz, “Down sendromu, genetik bir hastalık olduğu için tedavi edilemez.

Down sendromlu gebelik tekrarlar mı?

Translocation türünün %60'ı döllenme sırasında oluşur, kalan kısmı aileden kalıtım yoluyla gelmektedir. Dolayısıyla Translocation türü kalıtımsal yolla oluşabilen tek Down Sendromu türüdür ve sonraki hamileliklerde tekrar etme olasılığı yüksektir.