Hamilelikte şeker hastalığı olanlar ne yemeli?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte şeker hastalığı olanlar ne yemeli?
  2. Gebelik şekeri olan hangi meyveyi nasıl yemeli?
  3. Gebelik şeker olanlar pekmez yiyebilir mi?
  4. Hamilelikte şeker yüklemesi sonucu kaç olmalı?
  5. Şeker olanlar pekmez yiyebilir mi?
  6. Şeker hastaları doğal pekmez yiyebilir mi?

Hamilelikte şeker hastalığı olanlar ne yemeli?

Bunun için de tam tahıllı besinler, kepekli pirinç ve makarna, bulgur ya da yulaf tercih edilebilir. Aynı zamanda gebelik şekeri bulunan anne adayının ani kan şekeri düşüşlerinin önlenmesi adına posa açısından zengin olan besinleri tercih etmesinde de fayda olur.

Gebelik şekeri olan hangi meyveyi nasıl yemeli?

Düşük glisemik endeks puanlarına sahip bazı meyveler elma, çilek, armut, kiraz ve eriktir. Birkaç meyve, örneğin hurma kurusu ve karpuzun glisemik endeksleri nispeten yüksektir ama yine de azar azar yenilebilir.

Gebelik şeker olanlar pekmez yiyebilir mi?

Gazlı içecekler, şekerli meşrubatlar, meyveli içecekler, şuruplar, alkollü içkiler, şeker eklenmiş içeceklere beslenmenizde çok fazla yer vermeyin. Şekerli içecekler yerine şekersiz bitki çayları, ayran, su ve sütü tercih edin. Şeker, bal, pekmez ve her türlü şekerli gıda tüketiminizi azaltın.

Hamilelikte şeker yüklemesi sonucu kaç olmalı?

Gebelik şekerinin tanısı için güncel yaklaşım olarak kabul edilen 75 gramlık şeker yükleme testi anne adayına uygulanır. Test sonuçlarında açlık kan şekeri 92 mg/dl, 1. saat kan şekeri 180 ml/dl, 2. saat kan şekeri 153 gr/ml altında ise bu değerler normal olarak kabul edilir.

Şeker olanlar pekmez yiyebilir mi?

Hangi Besinler Tüketilmemeli Şeker hastaları; bal, reçel, marmelat, pekmez, dondurma, kremşanti gibi gıdalardan uzak durmalıdır.

Şeker hastaları doğal pekmez yiyebilir mi?

Pekmezdeki basit şekerler kana hızlı karıştığından, diyabeti olan bireylerin şeker ve bal gibi pekmezi de fazla tüketmemesi önerilmektedir.