D2 belgeli ne demek?

İçindekiler:

  1. D2 belgeli ne demek?
  2. D2 Turizm Belgesi nasıl alınır?
  3. D2 belgesi kaç yaş sınırı?
  4. Taşımacılık belgesi nedir?
  5. Güzergah tespit belgesi nedir?

D2 belgeli ne demek?

D2 belgesi, şehir içinde taşımacılık görevini gerçekleştirmek isteyen gerçek ve tüzel kişilere verilmektedir. D2 yetki belgesiyle birlikte 'Arızi' olarak adlandırılan, belirli zaman tarifesine uymaksızın seferler düzenlenebilmektedir.

D2 Turizm Belgesi nasıl alınır?

D2 Belgesi Nasıl Alınır? D2 yetki belgesi almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin odaya kayıtlı olmaları gerekmektedir. Ayrıca ortak, yönetici ve sahiplerinin aktif vergi mükellefi olması, en az 30.000 Türk Lirası işletme sermayesine sahip olması ve belli suçlardan sabıka kayıtlarının olmaması şartları aranmaktadır.

D2 belgesi kaç yaş sınırı?

Buna göre, turizm sektöründe yolcu taşımacılığı yapan D1, D2 ve D3 yetki belgelerinde asgari kapasiteyi sağlayacak taşıtların 10 yaşından küçük olması şartı 12'ye yükseltildi.

Taşımacılık belgesi nedir?

Taşıma Belgesi veya konşimento; ihracatçı ile malları belli bir noktadan diğerine taşıyacak olan taşıyıcı arasında yapılan sözleşmedir. Genellikle standart formatlara sahip olan taşıma belgesi taşıyıcı veya nakliye aracısı tarafından ihracatçıya gerekli detaylar sorularak hazırlanır.

Güzergah tespit belgesi nedir?

Personel servisi ve okul servisi gibi taşımacılık hizmeti veren firmaların büyükşehir belediyesinden aldıkları belgeye güzergah izin belgesi adı verilir. ... Bu yöntemle, özellikle sözleşme yenileme ve okul başlangıcı dönemlerinde ortaya çıkan yoğunluğun ortadan kaldırılması hedefleniyor.