Oruçlu iken ağrı kesici krem sürmek orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Oruçlu iken ağrı kesici krem sürmek orucu bozar mı?
  2. Oruçken dudağa krem sürülür mü?
  3. Vajinal jel kullanmak orucu bozar mı?
  4. Krem sürmek orucu bozar mı?
  5. Sorularla islamiyet krem sürmek orucu bozar mı?
  6. Açık yaraya krem sürmek orucu bozar mı?

Oruçlu iken ağrı kesici krem sürmek orucu bozar mı?

Diğer taraftan gerçekleşen bu işlem, yeme içme anlamına gelmemektedir. Yani vücuda sürülen merhem, krem veya yağ vücuda beslenme amaçlı olarak alınmamaktadır. Bu sebeple, deri üzerine sürülen merhem, krem, yağ ya da yapıştırılan ilaçlı bantlar kesinlikle orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar).

Oruçken dudağa krem sürülür mü?

Krem sürmek, makyaj yapmak veya yaptırmakla oruç bozulmaz. Ağız dışındaki bölgelere uygulanan hiçbir makyajla oruç bozulmaz. Ancak dudağa sürülen ruj, yalanarak ağızdan içeri girip tadı mideye ulaşırsa orucu bozar. Aksi takdirde bozmaz .

Vajinal jel kullanmak orucu bozar mı?

Makattan tedavi amaçlı kullanılan fitiller, her ne kadar sindirim sistemine dahil olmakta ise de, sindirim ince bağırsaklarda tamamlandığı, fitillerde gıda verme özelliği bulunmadığı için orucu bozmaz. Aynı şekilde kadının da tedavi amaçlı vajinasından/fercinden kullanılan fitiller de orucu bozmaz.

Krem sürmek orucu bozar mı?

Diğer taraftan bu işlem, yeme içme anlamına da gelmemektedir. Bu itibarla, deri üzerine sürülen merhem, yapıştırılan ilaçlı bantlar orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar; bkz.

Sorularla islamiyet krem sürmek orucu bozar mı?

Diyanet'ten alınan bilgilere göre; Deri üzerindeki gözenekler ve deri altındaki kılcal damarlar yoluyla vücuda sürülen yağ, merhem ve benzeri şeyler emilerek kana karışmaktadır. ... Bu itibarla, deri üzerine sürülen merhem, yapıştırılan ilaçlı bantlar orucu bozmaz.

Açık yaraya krem sürmek orucu bozar mı?

Bu itibarla, deri üzerine sürülen merhem, yapıştırılan ilaçlı bantlar orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar; bkz.