Ağır hasar pert kayıtlı ne demek?

İçindekiler:

  1. Ağır hasar pert kayıtlı ne demek?
  2. Pert kayıtlı araçlar nedir?
  3. Ağır hasar kaydı nasıl sorgulanır?
  4. Ağır hasarlı olursa ne olur?

Ağır hasar pert kayıtlı ne demek?

Hasarın değeri aracın kazaya karıştığı tarihteki piyasa değerini karşılıyorsa veya daha üst seviyede ise araç kayıtlara ağır hasarlı olarak geçer. Eğer aracın piyasa değeri sigorta şirketi tarafından sürücüye ödenirse araç pert olarak trafikten çekilir.

Pert kayıtlı araçlar nedir?

Kasko sigortasında p'den fazla hasara uğrayan araçlar pert araç olarak ifade edilir. Pert olan araçlar için sigorta şirketi aracın o günkü değerini maddi olarak öder. Pert olan aracın durumu plakasına işlenir. İşte bu durumda pert kaydı oluşur.

Ağır hasar kaydı nasıl sorgulanır?

Sorgulama yapmak istediğiniz aracın plaka bilgisini boşluk bırakmadan yazarak ''5664'' numaralı hatta gönderebilirsiniz. Bu işlem ücretli olarak yapılır ve işlem sonucunda yaklaşık ''9TL'' ücret tahsil edilir. Ücret bilgisi yıllar içerisinde değişiklik gösterebilir.

Ağır hasarlı olursa ne olur?

Ağır Hasar Kaydı İle Pert Kaydı Farklılıkları Pert kayıtlı olan bir araç can ve mal güvenliğini riske atması gerekçesi ile trafikten men edilmektedir. Ancak ağır hasar kaydı olan bir aracın da trafikte kullanılması uygun görülmediği için o da kayıtlara pert kaydı olarak geçmektedir.