Devlet malına zarar vermenin cezası nedir?

İçindekiler:

  1. Devlet malına zarar vermenin cezası nedir?
  2. Kamu malına zarar verme paraya çevrilir mi?
  3. Mala zarar verme cezası kaç yıl?
  4. Kamu mallarına zarar vermek ne demek?
  5. Mala zarar verme suçu uzlaşmaya tabi mi?
  6. Mala zarar verme Hangi mahkeme?
  7. 151 madde nedir?
  8. Mala zarar verme taksirle olur mu?
  9. Mala zarar verme kaçıncı madde?
  10. 204 madde nedir?

Devlet malına zarar vermenin cezası nedir?

Mala zarar verme suçunun cezası suçun temel şekli için dört ay ile üç yıl arası hapis cezası ya da adli para cezasıdır. Kanunun 152.maddesinde belirtilen nitelikli hallerin varlığında ise mala zarar verme suçunun cezası bir yıl ila dört yıl arasında hapis cezasıdır.

Kamu malına zarar verme paraya çevrilir mi?

Cezanın Ertelenmesi, Adli Para Cezasına Çevrilmesi veya HAGB Mala zarar verme suçunun hapis cezası, belli koşullarda adli para cezasına çevrilebilir.

Mala zarar verme cezası kaç yıl?

Mala Zarar verme suçunun cezası nedir? Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hâle getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Kamu mallarına zarar vermek ne demek?

Buna göre, başkasının taşınır veya taşınmaz malının kısmen veya tamamen yıkılması, tahrip edilmesi, bozulması, veya kullanılamaz hale getirilmesi mala zarar verme suçunu oluşturuyor. Bu suçu işleyen kişi, mağdurun şikayeti üzerine 4 aydan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılıyor.

Mala zarar verme suçu uzlaşmaya tabi mi?

Mala zarar verme suçu (m.151/1, 2). Mala zarar verme suçunun nitelikli halleri de (m. 152/1,2) TCK md. 167/2'de belirtilen kişilerin zararına işlendiği takdirde uzlaştırma kapsamında olan suçlardandır.

Mala zarar verme Hangi mahkeme?

Failin eyleminin ağırlığına göre hâkim alt sınırdan uzaklaşmak suretiyle ceza tayini yoluna gidecektir. Mala zarar verme suçuna ilişkin yargılamaya bakmakla görevli mahkeme suçun işlendiği yerde bulunan ASLİYE CEZA mahkemesidir.

151 madde nedir?

(1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Mala zarar verme taksirle olur mu?

Taksir, failin hareketi bilerek ve isteyerek yapması ancak neticeyi istememesi halidir. ... Mala zarar verme suçunun da taksirle işlenmesi mümkün değildir. Ancak doğrudan kastla mala zarar verme suçu işlenebilmektedir.

Mala zarar verme kaçıncı madde?

Mala zarar verme suçu TCK 151 madde; “Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

204 madde nedir?

(1) Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.