Belde kireçlenme nasıl tedavi olur?

İçindekiler:

  1. Belde kireçlenme nasıl tedavi olur?
  2. Belde kireçlenme olursa ne olur?
  3. Kalça kireçlenmesi iyileşir mi?
  4. Kalça kireçlenmesi için ne yapmalı?

Belde kireçlenme nasıl tedavi olur?

İlk aşamada fizik tedavi ile kişideki belirtilerin hafifletilmesi sağlanabilir. Eklemlerdeki iltihabın giderilmesi için ilaç tedavisi uygulanabilir. Aynı zamanda bel enjeksiyonları ve daha ileri hastalarda ameliyat gibi seçeneklere başvurulabilir.

Belde kireçlenme olursa ne olur?

Kireçlenmenin olduğu durumlarda ise kıkırdak dokusu aşırı aşındığından bozulur. Aşınma yıpranmaya, yıpranma ise ağrılara yol açar. Bu durum zamanla eklemlerde şişmeye, hareketlerde zorlanmaya, kemiklerin parçalanmasına ve eklem faresi olarak bilinen eklem içinde kemik parçası birikmesine neden olur.

Kalça kireçlenmesi iyileşir mi?

Koksartrozda erken tanı ve tedavi ile ameliyatsız iyileşmenin mümkün olduğunu vurgulayan Tünerir, "Kalça kireçlenmesi erken dönemde tespit edilebilirse fizik tedavi ve egzersizlerle çok iyi sonuç verebiliyor. Yürüme mesafesinde uzama oluyor, ağrılar gideriliyor, kalça ekleminde hareket kısıtlılığı ortadan kalkıyor.

Kalça kireçlenmesi için ne yapmalı?

Su içi egzersizler ve kaplıca tedavisi de kalça kireçlenmesi tedavisinde etkili tedavi yöntemlerindendir. Kalça eklemi içerisine yapılan ozon, hyaluronik asit, trombositten zengin plazma ve kortizon enjeksiyonları uygun durumlarda kullanılabilir. Hastalığın ilerlediği durumlarda cerrahi tedavi yöntemlerine başvurulur.