Ikindi namazı güneş hangi durumda iken biter?

İçindekiler:

  1. Ikindi namazı güneş hangi durumda iken biter?
  2. Akşam namazına 10 dakika kala ikindi namazı kılınır mı?
  3. İkindi namazına 20 dakika kala öğle namazı kılınır mı?
  4. Akşam namazı vakti ne zaman geçer?

Ikindi namazı güneş hangi durumda iken biter?

İkindi namazının son vakti güneşin batışından hemen öncesidir. Ancak mazeret yoksa bu ana kadar geciktirmemek gerekir. Hz. Peygamber (s.a.s.) ikindi namazını güneş sararıncaya kadar bırakıp sonra tavuğun yem topladığı gibi aceleyle kılmayı, münafıkların namazı olarak nitelemiştir (Ebu Davud, Salat, 5).

Akşam namazına 10 dakika kala ikindi namazı kılınır mı?

İkindi namazının son vakti güneşin batışından hemen öncedir. Ancak mazeret yoksa bu ana kadar geciktirmemek gerekir. ... Güneşin batışından önce bir rekât da olsa kılabilen kimse ikindi namazını kılmış olur ( İbn Kudame, el-Muğnî, II, 15-16;Nevevî, el-Mecmû', III, 27).

İkindi namazına 20 dakika kala öğle namazı kılınır mı?

Bu kapsamda öğlen namazını kılacak olan bir kişi ikindi vakti girinceye kadar öğlen namazını kılabilir. İkindi namazı vakti girdiğinde ise öğlen namazı vakti sona ermiş olmaktadır. Bu yüzden ikindi namazı vakti girmeden öğlen namazının kılınmış olması gerekmektedir.

Akşam namazı vakti ne zaman geçer?

Akşam namazı, güneşin batışından sonra ufukta görünen aydınlık kaybolana kadar kılınabilir. Havanın kararmasıyla birlikte akşam namazının kılınması uygun değildir.