Yoğurt Mayalarken Sulanmaması için ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Yoğurt Mayalarken Sulanmaması için ne yapılır?
  2. Ev yapımı yoğurdun sulu olmaması için ne yapılır?
  3. Sütçüden alınan süt ne kadar kaynatılmalı?
  4. Pişmiş süt kaç günde bozulur?
  5. Süt piştikten sonra dolaba konur mu?

Yoğurt Mayalarken Sulanmaması için ne yapılır?

Yoğurt mayalarken ideal süt ısının 40 derece olması gerekir. Aynı zamanda yoğurdun sulanmasını önleyen bir diğer detay da yoğurdun mayası süte katılırken yarım çay kaşığı tuzu mayaya ekleyip öyle süte karıştırın. Az miktarda da olsa tuz yoğurdun sertleşmesine yardımcı olacaktır.

Ev yapımı yoğurdun sulu olmaması için ne yapılır?

Saydığım önlemleri aldıktan sonra yoğurdunuz yine sulu oluyorsa, sütünüzü kaynatırken miktarına göre litre başı 5 dakika savura savura kaynatın derim. Sütünüzü kaynattınız ama, yoğurdunuz yine sulu oluyorsa eğer, sütünüzü veya sütçünüzü değiştirin.

Sütçüden alınan süt ne kadar kaynatılmalı?

Çiğ sütü kaynatmak için bir temiz bir tencerenin içerisine boşaltın. Sütü orta ateşte en az 15 dakika olacak şekilde kaynatın. Kaynayan sütü, sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurun. Kavanozların kapağını sıkıca kapatın ve oda sıcaklığında soğuması için bekletin.

Pişmiş süt kaç günde bozulur?

Bu konuda doğru türdeki süt ile ilgili bilgileri okuduğunuzdan emin olun. Çiğ süt sağıldıktan sonra oda sıcaklığında 4-6 saat dayanabilir, kaynatılırsa 6-12 saat dayanabilir. Buzdolabında 12-24 saat, havasız kapta 3-7 gün dayanabilir.

Süt piştikten sonra dolaba konur mu?

Kaynatılmış olan süt henüz soğumadan buzdolabına konmamalıdır. Aslında bütün gıdalar için aynı şey geçerlidir. Kaynayan sütü bir süre soğuttuktan sonra hava almayacak şekilde buzdolabına koymanız daha doğru olacaktır. Süt pastörize edilmiş haldeyken 3 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.