Side Antik Kent ne zaman kuruldu?

İçindekiler:

  1. Side Antik Kent ne zaman kuruldu?
  2. Side Antik Kenti kaç yıllık?
  3. Side'de hangi uygarlığa aittir?
  4. Side Antik Kenti hangi ilçede?
  5. Side hangi ile bağlıdır?
  6. Side hangi dilde?
  7. Side Apollon Tapınağı hangi uygarlığa ait?
  8. Side ismi nereden geliyor?
  9. Side Apollon Tapınağı ücretli mi?
  10. Side Antik Kent paralı mı?
  11. Side Apollon Tapınağı kaç yıllık?
  12. Side ne anlama gelir?
  13. Side Apollon Tapınağı kaça kadar açık?
  14. Side Antik Kenti giriş ücretli mi?
  15. Antalya Havalimanı Side nasıl gidilir?

Side Antik Kent ne zaman kuruldu?

Antik dönemde Pamfilya'nın en önemli liman kenti olan Side, Antalya'nın 80 kilometre doğusunda, Manavgat'ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350-400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Side MÖ VII. yüzyılda bir yerleşim merkezi olmuştur.

Side Antik Kenti kaç yıllık?

Side Antik Kenti Manavgat İlçesi'nin sahil kesiminde bir yarım ada üzerinde kurulmuştur. M.Ö. 8 yy dayanan bir tarihe sahiptir.

Side'de hangi uygarlığa aittir?

Side MÖ 6. yüzyılın ilk yarısında Lidyalıların, MÖ 547-546'da da Perslerin egemenliğine girmiştir. Pers yönetiminde gelişen kent, MÖ 334'te İskender'e teslim olunmuştur.

Side Antik Kenti hangi ilçede?

Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Side antik kenti Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer almaktadır.

Side hangi ile bağlıdır?

Antalya'nın doğusundaki Manavgat ilçesine bağlı olan Side ülkemizin en gözde tatil beldeleri arasındadır. Antik Çağ'da liman kenti olan Side, Antalya'ya 75 kilometre mesafededir. İstanbul - Side arası 750 kilometre, Ankara - Side arası mesafe ise 496 kilometredir.

Side hangi dilde?

Nar anlamına gelen “Side” ismini Anadolu'nun en eski halkının dili olan Luviceden almıştır. Nar Anadolulu bir tanrıça olan bereket tanrıçası Kybele'nin simgesidir. Yakın zamanlarda kentte bir Kybele heykelciği de bulunmuştur. M.Ö.

Side Apollon Tapınağı hangi uygarlığa ait?

Roma Devrine aittir. M.S 150 yıllarına ait olduğu olarak bilinmektedir.

Side ismi nereden geliyor?

Antalya ili, Manavgat İlçesi, Side Beldesinde, Antalya İl merkezine 75 km. mesafededir. Antik kent kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda 400 m. genişliğinde, 1 km. uzunluğunda bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Side'nin M.Ö. ... Nar anlamına gelenSideismini Anadolu'nun en eski halkının dili olan Luviceden almıştır.

Side Apollon Tapınağı ücretli mi?

ÜCRETSİZ - Durum : Kısmen AÇIK Roma Barışı olarak bilinen dönemde inşa edilen iki tapınaktan biri Side Apollon Tapınağı'dır. Bu tapınak adını; ışık, güzellik ve sanat tanrısı olarak hafızalarımıza kazınmış, Side kentinin baş tanrılarından olan Apollon'dan alır. Tapınak üzerinde Korint başlıklı sütunlar bulunmaktadır.

Side Antik Kent paralı mı?

Antik Kentte, Side Müzesi ve Antik Tiyatro dışındaki ziyaretler ücretsizdir. Side Müzesi 25, Antik Tiyatro 45 TL karşılığında ziyaret ediliyor. 15 Nisan-2 Ekim tarihleri arasında 08:30-19:30, 03 Ekim-14 Nisan tarihleri arasında 08:30-17:30 saatleri arasında haftanın istediğiniz günü ziyaret edebilirsiniz.

Side Apollon Tapınağı kaç yıllık?

M.S 150 yıllarına dayanan tarihiyle Apollon Tapınağı, tarihi kalıntılarıyla gerçekten görülmeye değer bir mirastır.

Side ne anlama gelir?

right/left side: sağ/sol taraf. İsim cihet, yön, evre, safha. ... İsim kenar. İsim yüz(ey).

Side Apollon Tapınağı kaça kadar açık?

MÜZEKART YENİ YIL
Ziyaret Saatleri
Yaz Dönemi08:30 - 19:00
Kış Dönemi08:00 - 18:00

Side Antik Kenti giriş ücretli mi?

Side Antik Kenti Giriş Ücreti Side Müzesi 25, Antik Tiyatro 45 TL karşılığında ziyaret ediliyor. 15 Nisan-2 Ekim tarihleri arasında 08:30-19:30, 03 Ekim-14 Nisan tarihleri arasında 08:30-17:30 saatleri arasında haftanın istediğiniz günü ziyaret edebilirsiniz.

Antalya Havalimanı Side nasıl gidilir?

Antalya Havalimanı'ndan Side'ye ulaşım için 600 numaralı otobüse binip terminalde inebilir, buradan sık aralıklarla hareket eden Manavgat - Side minibüslerine binebilirsiniz. Dilerseniz havalimanından araç kiralayabilir veya transfer ayarlayarak ortalama 1,5 saatte Side'ye varabilirsiniz.