Üslü sayıların okunuşu nasıl?

İçindekiler:

  1. Üslü sayıların okunuşu nasıl?
  2. Üslü ifadeler nedir 5 sınıf?
  3. 9 sınıf üslü ifadeler nedir?
  4. Üssü ifade nedir?
  5. 10 USSU 5 kac?

Üslü sayıların okunuşu nasıl?

Üslü sayılar iki farklı şekilde okunabilir.
  1. Okunuş Tabandaki sayıyı okuduktan sonra “ÜSSÜ” deyip, kuvvetteki sayıyı okuyabiliriz. ÖRNEK: 3 4 : “ üç ÜSSÜ dört ” 4 12 : “ dört ÜSSÜ on iki ” ...
  2. Okunuş İkinci okunuş şeklinde, tabanın kaçıncı kuvvetinin alındığını belirtiriz. ÖRNEK: 3 4 : “ üçün dördüncü KUVVETİ”

Üslü ifadeler nedir 5 sınıf?

Üslü sayılarda tabanda yer alan sayı taban sayı adını alır üst kısımda yer alan sayı ise üs sayı ismini alır. Konuyla ilgili bir örnek vermek gerekirse; - 6 üssü 2 ise 2 sayısı 6'nın üslü bir sayı olduğunu ifade eder ve 6'nın üzerinde yer alır. Bu tür sayılara üslü sayılar denir.

9 sınıf üslü ifadeler nedir?

ÜSLÜ SAYI NEDİR? Taban ve üs(kuvvet) olmak üzere iki kısımdan oluşan bir sayıdır. an biçimindeki sayılara üslü sayı denir. Tabandaki sayıyı üsteki sayı miktarınca çarpmak anlamına gelir.

Üssü ifade nedir?

Üslü ifade: Bir sayının kendisi ile tekrarlı çarpımını üslü ifade denmektedir. Bu konuda üs herhangi bir sayının kendisi ile çarpımından sonra sağ üst tarafa yazılır. Bir sayı kendisiyle kaç defa çarpılıyor ise ona bağlı olarak sağ üst tarafa o sayının tekrarı yazılır.

10 USSU 5 kac?

Yani bu 1, ve beş tane sıfır, 1, 2 , 3 , 4 , 5. 10 üssü 5 eşittir 100,000.