Bir PowerPoint sunusu ne içerir?

İçindekiler:

  1. Bir PowerPoint sunusu ne içerir?
  2. PowerPoint sunum hazırlarken nelere dikkat edilmeli?
  3. Powerpoint sunusu kaç punto?
  4. Slayt hazırlama teknikleri nelerdir?

Bir PowerPoint sunusu ne içerir?

PowerPoint sunuları slayt gösterileri gibi çalışır. Bir mesaj vermek veya öykü anlatmak için konuyu slaytlara ayırırsınız. Her slaydı, hikayenizi anlatmanıza yardımcı olan resimler ve kelimeler için boş bir tuval olarak düşünün.

PowerPoint sunum hazırlarken nelere dikkat edilmeli?

Slaytın zemini açık, yazıları koyu veya tam tersi olmalı. Kolay okunmayan görsel malzeme kullanılmamalı. Slayt çok fazla görsellikle doldurulmamalı (renk cümbüşü oluşturmayın). Slayt geçişlerindeki koyduğunuz animasyonlar dikkat dağıtıcı, yavaş olmamalı.

Powerpoint sunusu kaç punto?

POWERPOİNT SUNUM İLKELERİ Slaytların izleyiciler tarafından rahatlıkla okunabilmesi için yazı boyutunun (Punto) ayarlanması gerekir. Örneğin, başlıklar için 44 boyut, maddeler için 32 boyut, metin için ise 28-20 boyut uygun olarak düşünülebilir.

Slayt hazırlama teknikleri nelerdir?

Her ekranda 1 konu veya fikir (paragraf kuralı) uygulayın. Sözcük ve maddeleri takım halinde, bütünlük içinde, mesafelere dikkat ederek gruplandırın. Boş alan/ sütunları anlamlı düzenleyin. En uygun: Sol-Sağ/ Üst-Alt boş alan en az 1 cm. • Slaytları yazıyla doldurmayın. 8 satıra kadar yazı ve her satırda 5-6 sözcük.