Imam hatip lisesi ilahiyat ek puan ne kadar?

İçindekiler:

  1. Imam hatip lisesi ilahiyat ek puan ne kadar?
  2. Mtok ek puan veriyor mu?
  3. Ek puanli yerleştirme puanı nedir?
  4. Ek puan hangi liselere verilecek?
  5. Ek puan sadece kendi bölümüne mi?

Imam hatip lisesi ilahiyat ek puan ne kadar?

Örneğin İmam Hatip Lisesi mezunu bir öğrencinin ilahiyat fakültesine yerleştirilirken puanı 0.18 katsayıdan çarpılırken bu oran 0,12 katsayı oranına sabitlendi. Böylece başka bir lise mezunuyla imam hatip mezununun ilahiyat fakültesine girme katsayıları 0,12'de eşitlenmiş oldu.

Mtok ek puan veriyor mu?

Mesleki ve teknik anadolu liselerinde okuyan öğrencilerin mtok kontenjanı ile çeşitli mühendislik fakültelerine ek puan avantajıyla girebileceklerinin terimsel adıdır mtok. ... Bu fakültelere yerleşen öğrenciler eksik oldukları matematik ve fen dersleri için bir yıl intibak eğitimi alacaklardır.

Ek puanli yerleştirme puanı nedir?

Ek puanlı yerleştirme hakkı, meslek lisesi mezunlarına tanınan bir sistemdir. Bu ek puanlı sonuç hesaplanırken öğrencinin okuduğu lise ve bölümle ilgili tercihler yapması hâlinde sahip olacağı puandır. Öğrencinin okuldan alacağı puan yalnızca okunan bölümle alakalı tercihler yapması hâlinde verilir.

Ek puan hangi liselere verilecek?

EK PUAN HAKKINDA AÇIKLAMA. Ülkemizde Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarıyla Anadolu Öğretmen Lisesi, Spor Lisesi,ve İmam Hatip Lisesi mezunları adaylar ÖSYM'nin belirlediği 4 yıllık bir çok bölüme ek puan alarak yerleşir.

Ek puan sadece kendi bölümüne mi?

EK PUAN NEDİR, NASIL KULLANILIR? Ek puan, bir mesleğe yönelik program uygulayan lise mezunlarına, kendi alanları ile ilgili meslek yüksekokulları ile bazı lisans programlarına yerleştirme yapılırken ayrıca verilecek olan bir puandır.