Uzaktan eğitimin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Uzaktan eğitimin avantajları ve dezavantajları nelerdir?
  2. Eğitimde bilgisayar kullanmanın önemi nedir?
  3. Bilgisayar kullanmada etken olan faktörler nelerdir?
  4. Bilgisayar destekli öğretim nedir kpss?
  5. Özel ders yazılımı nedir?
  6. Bilgisayar destekli öğretimin sınırlılıkları nelerdir?
  7. Bire bir öğretim nedir?
  8. Özel öğretici DESTEKLi öğretim nedir?
  9. Dalton planı ne?
  10. Modüler sistem mimarlık nedir?

Uzaktan eğitimin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Uzaktan Eğitim Nedir, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ?

  • yüz yüze öğrenme imkanı bulunmayan öğrencilere erişilmesi,
  • eğitim giderlerinin azalması,
  • daha merkeziyetçi bir sistem olması sebebiyle eğitimde kalitenin artması, teknolojik gelişmelerin daha hızlı transferine imkan sağlaması,
  • sağlanan imkanlar nedeniyle uzaktan eğitimin daha kolay sürdürülebilir olması,

Eğitimde bilgisayar kullanmanın önemi nedir?

Bilgisayar destekli eğitim, bilgisayarların eğitimde kullanım alanlarından biridir. Eğitim sırasında sadece yardımcı araç olarak kullanılabilir ya da bizzat öğretici rolünü üstlenebilirler.Bilgisayarın eğitimde kullanım amacı bilgisayarın öğretmenin yerini alması değil,sistemi tamamlayıcı bir araç olmasıdır.

Bilgisayar kullanmada etken olan faktörler nelerdir?

Bilgisayar performansını etkileyen etkenler nelerdir?

  • CPU hızı
  • RAM bellek büyüklüğü
  • Sabit disk (Hard disk) hız ve kapasitesi.

Bilgisayar destekli öğretim nedir kpss?

Hazırlanmış özel ders yazılımları ile bilgisayar ortamında öğretim yapılmasıdır. Bu yazılımlar, dersin başından değerlendirilmesine kadar destek amaçlı kullanılır. Öğretmen konuyu işler, dersi kaçıran ve anlamayanlara tekrar fırsatı sağlar.

Özel ders yazılımı nedir?

2 Özel Ders Yazılımları Özel ders, belli bir konu ya da kavramı öğretmeye yönelik programlardır. İyi bir özel ders yazılımı Bilginin sunumu Öğrencinin kılavuzlanması Alıştırma ve Ölçme aşamalarını içermelidir. ... Pek çok özel ders yazılımı sadece bilginin sunumuna odaklanmaktadır ancak bu yaklaşım doğru değildir.

Bilgisayar destekli öğretimin sınırlılıkları nelerdir?

Sınırlılıkları Erişen ve Çeliköz, (2009) BDE'nin sınırlılıklarını şu şekilde sıralamışlardır: Öğrencilerin sosyo-psikolojik gelişimlerini engelleyebilmesi Öğrencilerin yaratıcılıklarını engelleyebilmesi Özel donanım ve beceri gerektirmesi Eğitim programıyla uyumlu olmaması, eğitim programını desteklememesi İstenilen ...

Bire bir öğretim nedir?

Hazırlanmış özel ders yazılımları ile bilgisayar ortamında öğretim yapılmasıdır. Bu yazılımlar, dersin başından değerlendirilmesine kadar destek amaçlı kullanılır. Öğretmen konuyu işler, dersi kaçıran ve anlamayanlara tekrar fırsatı sağlar. Öğretmen konuyu işler, değerlendirme bilgisayarla yapılır.

Özel öğretici DESTEKLi öğretim nedir?

4. TUTOR DESTEKLi ÖĞRETİM (ÖZEL DERS-BİREBİR ÖĞRETİM) Öğretmenin sınıfta öğrenme güçlüğü çeken öğrenci ya da öğrencilerle birebir ilgilenmesi, gerekirse ders dışı etüt saatlerinde çalışma yapmasıdır. Öğretmenin özel olarak bir öğrenciyle ilgilenmesi öğrencinin öğrenme düzeyini artırır.

Dalton planı ne?

Dalton Planı, Amerikalı Helen Parkhurst tarafından 1920 yılında ilk kez Amerika'nın Dalton kasabasında uyguladığı bir eğitim metodudur. ... Her öğrenci kendi öğrenme hızına göre on aylık eğitim planı doğrultusunda belirlenmiş olan kazanımları öğrenir.

Modüler sistem mimarlık nedir?

Sistem açık, yarı açık ve kapalı olarak inşa edilebilmektedir. Modüler kutu sistemler, tek bir modül ile veya birkaç farklı modül ile birlikte farklı planlama alternatifleri oluşturularak esnek planlamaya ve hızlı üretime imkan veren bir yapım yöntemidir.