Camdan silikon neyle temizlenir?

İçindekiler:

  1. Camdan silikon neyle temizlenir?
  2. Banyodaki Silikon lekeleri nasıl çıkar?
  3. Soğuk silikon nasıl yumuşatılır?
  4. Araç üzerindeki silikon nasıl temizlenir?

Camdan silikon neyle temizlenir?

Cam kazıyıcı, jilet gibi ucu keskin ürünler kullanarak kazımaya başlayın. Bu tehlikeli bir işlem olduğu için dikkatli olmanız gerekmektedir. Bunun haricinde izopropil alkol ya da silikon sökücüler kullanarak da daha kolay bir şekilde temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Banyodaki Silikon lekeleri nasıl çıkar?

Silikon kazındıktan sonra kalan artıkların üzerine ise izopropil alkol ya da yapı marketlerde satılan silikon sökücü kimyasallardan birisi uygulanıp bu artıklar iyice yumuşatılır. Ardından da zımpara ya da bulaşık süngerinin sert tarafı ile ovularak çıkartılır.

Soğuk silikon nasıl yumuşatılır?

Ellerinizi, yakmayacak sıcaklıkta, su içerisinde 5 dakika bekletin. Bir miktar yumuşamış olan silikonu kesici ya da delici olmayan sert bir materyalle kazıyın. Silikon temizlenene kadar aynı işlemleri tekrarlayın.

Araç üzerindeki silikon nasıl temizlenir?

Isı tabancası yada yoksa saç kurutma makinası ile ısıtarak ve pasta ile yumuşakca ovalayarak silikon kalıntılarından kurtulmanız mümkündür. Silikon üzerine sıcak su dökmek fayda yerine zarar verecek ve silikon yumuşayarak diğer yüzeylerde leke bırakacaktır.