Sozlesmeli Ogretmenlik basvurusu ne zaman?

İçindekiler:

  1. Sozlesmeli Ogretmenlik basvurusu ne zaman?
  2. Sözleşmeli öğretmen ön başvuru nasıl yapılır?
  3. Sozlesmeli öğretmenlik nedIr?
  4. Sozlesmeli öğretmen nasil kadrolu olur?
  5. Sözleşmeli ögretmenlik nasıl olur?
  6. 2021-2022 Ücretli öğretmenlik Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Sozlesmeli Ogretmenlik basvurusu ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen atamalarına ilişkin bir takvim yayınladı. Buna göre başvurular 27 Eylül - 8 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Atama sonuçları ise 'de açıklanacak. Bu takvime göre yapılacak atama işleminde, 20 KPSS puanları ile başvurular alınacak.

Sözleşmeli öğretmen ön başvuru nasıl yapılır?

Takvime göre, ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin alınması 27 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Başvurular Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmenlik ön başvuru sistemi olan "ilkatama.meb.gov.tr" üzerinden yapılacak. Adaylar e-Devlet üzerinden uygulamaya giriş yapabiliyor.

Sozlesmeli öğretmenlik nedIr?

Sözleşmeli öğretmenler, aday öğretmen kadrolarında çalışan kişiler olarak öne çıkıyor. Sözleşmeli öğretmenlik dönemini başarı ile tamamlayan kişiler, adaylıktan bir üst unvana terfi ederek, bulundukları yerdeki öğretmen kadrosuna atanıyor.

Sozlesmeli öğretmen nasil kadrolu olur?

Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanır. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz.

Sözleşmeli ögretmenlik nasıl olur?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak başvuru elektronik ortamda https://ilkatama.meb.gov.tr adresinden alınacaktır. Adaylar sisteme giriş yaptıktan sonra, sözlü sınav merkezi tercihlerini işaretleyecektir.

2021-2022 Ücretli öğretmenlik Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI BAŞLADI. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Müdürlüğümüze bağlı okullarda görevlendirilmek üzere ücretli öğretmen başvuruları 26.07.2021 tarihinde başlamıştır.