Kalp kasının kasılması neden olur?

İçindekiler:

  1. Kalp kasının kasılması neden olur?
  2. Kalp kası iltihabı neden olur?
  3. Kalpte kas spazmı nedir?
  4. Kas kasılmasına ne denir?

Kalp kasının kasılması neden olur?

Kalp kasları, atardamarlarda yükselen basınç nedeniyle kasılmakta ve bu nedenle de hastalık en çok hipertansiyon hastalarında görülmektedir. Yüksek basınca karşı çalışan kas hücreleri büyüyerek kalınlaşır. Bununla birlikte kalp kapak hastalıkları da kalp kasının kalınlaşmasına neden olabilir.

Kalp kası iltihabı neden olur?

Kalp kası iltihabının çeşitli nedenleri vardır. Batı ülkelerinin çoğunda en sık görülen hastalık nedeni, Coxsackie B ailesine ait bir virüstür. Kabakulak, grip, kızamık, çocuk felci virüsleri de hastalığa yol açabilirler. Septisemide kana yüksek oranda bakteri karışmasıyla da kalp kası iltihabı oluşabilir.

Kalpte kas spazmı nedir?

Kalp spazmı temelde kalp dokusunu besleyen atardamarların kasılmasına bağlı olarak kalbi yeteri kadar besleyememesi sonucu oluşur. Kalp krizindeki gibi göğüste şiddetli ağrı yapar. Zaten her ikisinin de meydana gelme nedeni kalp kasınının belli bir yerine gönderilen kanın azalmasıdır.

Kas kasılmasına ne denir?

Kas kasılması veya kontraksiyon, kas dokusunda bulunan aktin ve miyozin arasındaki çapraz köprülerin kullanılması ile bir gerginlik yaratılması. Bu gerginlik durumunda, kas uzama, kısalma gösterdiği gibi boyutu değişmeyebilir.