Kocatepe Camii kim yaptırmıştır?

İçindekiler:

  1. Kocatepe Camii kim yaptırmıştır?
  2. Kocatepe Camii kaç senede yapıldı?
  3. Kocatepe Camii avize kaç ton?
  4. Kocatepe Camisi'nin avizesi kaç kilo?
  5. Ankara Kocatepe Camii kaç kişi alıyor?
  6. Ismail coşar hangi camide?
  7. Kadir Temel hoca kimdir?

Kocatepe Camii kim yaptırmıştır?

Kocatepe Camii
Mimar(lar)Vedat Dalokay (ilk tasarım) Hüsrev Tayla ve Fatin Uluengin (inşa edildi)
Mimari türCami
İnşaat başlangıcı1962 (ilk tasarım başlangıç) 1967 (inşa edilen tasarım başlangıç)
Tamamlanma1987
12 satır daha

Kocatepe Camii kaç senede yapıldı?

Kocatepe Camii Tarihi Kocatepe Camii Ankara'nın Kocatepe semtine inşa edilmiş bir camidir. Caminin inşasına 1967 yılında başlanmıştır. Yaklaşık olarak inşası 20 sene sürmüştür ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı caminin tüm mal varlığını satın almıştır. Caminin tam olarak inşası ise 1987 yılında tamamlanmıştır.

Kocatepe Camii avize kaç ton?

Avizenin ağırlığını merak edenler için Kocatepe Camii avizesi 9.5 ton ağırlığındadır ve 5.5 metre çapındadır.Avizenin çevresinde her biri 60 santimetre çapında 32 adet küçük avize yer almaktadır.Büyük olan merkezdeki avize Hz.

Kocatepe Camisi'nin avizesi kaç kilo?

Türkiye'nin en büyük camilerinden Kocatepe Camii'nin 9.5 ton ağırlığındaki, 5.5 metre çapındaki avizesinin sağlamlığı, takıldığı günden bu yana test edilmiyor.

Ankara Kocatepe Camii kaç kişi alıyor?

Kocatepe Camii Kaç Kişilik? Oldukça büyük bir alana inşaa edilen cami, Cumhuriyet tarihi içerisinde ülkemizde yapılan en büyük camilerden biri olma özelliğine sahiptir.Cami'nin kapasitesi 24.000 kişiliktir. Caminin kapasitesi ile ilgili aldığımız kaynak ise şurasıdır.

Ismail coşar hangi camide?

Ankara Maltepe Camisi'nde 1974'te düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okuyan İsmail Coşar, TRT'nin ilk kez naklen yayınladığı Mevlid Kandili programında izleyicilerin karşısına çıktı. Coşar, henüz inşaat halindeyken Kocatepe Camisi'nin ilk müezzini oldu ve 40 yılı aşkın bu camide görev yaptı.

Kadir Temel hoca kimdir?

Kadir Temel Kocatepe Camii'nin en eski imamlarından biriydi. Temel 1987 yılında imamlığa başladı. Kocatepe Camii'nde tam 25 yıl görev yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı müşavirliğinde görevlendirildi. Temel uzun süredir tedavi gördüğü akciğer yetmezliği nedeniyle dün yaşamını yitirdi.