Yeni alınan e-devlet şifresi nasıl değiştirilir?

İçindekiler:

  1. Yeni alınan e-devlet şifresi nasıl değiştirilir?
  2. E-devlet şifresi değiştirilir mi?
  3. E-devlet kaç yıl geçerli?
  4. E devlet şifresi telefondan nasıl alınır?

Yeni alınan e-devlet şifresi nasıl değiştirilir?

Kullandığınız şifrenizi değiştirmek istediğinizde; Şifreniz ile e-Devlet Kapısı'na giriş yapınız. Kullanıcı menüsündeki "Şifremi Değiştir" düğmesini tıklayınız. Açılan sayfada öncelikle kullanmakta olduğunuz geçerli şifrenizi yazınız.

E-devlet şifresi değiştirilir mi?

Şifrenizi unutmanız durumunda e-Devlet'te doğruladığınız telefon numaranız ile şifrenizi yenileyebilirsiniz. ... Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

E-devlet kaç yıl geçerli?

e-Devlet Şifreniz asla iptal olmaz. Şifrenizi hiç kullanmadan ya da değiştirerek kullanmaya başladıktan sonra sisteme 1 ay, 2 ay, 3 ay, 1 yıl ya da daha uzun sürelerde hiç giriş yapmamış olsanız bile, şifrenizin geçersiz olması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

E devlet şifresi telefondan nasıl alınır?

Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.