Ilk trimesterde kaç kilo alınır?

İçindekiler:

  1. Ilk trimesterde kaç kilo alınır?
  2. Hamilelikte kilo ne kadar alınmalı?
  3. 21 haftaya kadar kaç kilo alınmalı?
  4. Hamilelikte kilo alımı ne zaman yavaşlar?

Ilk trimesterde kaç kilo alınır?

Hamileliğin ilk 3 aylık döneminde 1.3 kg ila 3.6 kg ve bundan 1 hafta sonra da 400-450 gr almak en uygun durumdur. Anne adaylarının en hızlı kilo artışı ise son 3 ay içerisinde gerçekleşir. Bebek doğduktan 1 ya da 2 hafta sonra kadınların yaklaşık olarak 8–9 kilo kaybetmesi normaldir.

Hamilelikte kilo ne kadar alınmalı?

Normal kilolu bir insanda doktorların önerdiği kilo miktarı 9-15 kg gebelik öncesi zayıf kişilerde 12-18 kg gebeliğe kilolu başlayan anne adaylarının ise alması gereken kilo miktarı 8-9 kilo arasında olmalıdır.

21 haftaya kadar kaç kilo alınmalı?

Annenin kilosundaki değişiklik hem kendi kilosunun artması hem de bebeğin her geçen gün ağırlaşması ile gerçekleşmektedir. 21 haftalık gebelikte anne ortalama olarak 4 ile 6 kilo arasında almış olmaktadır. Hamilelik boyunca annenin dengeli kilo almaya dikkat etmesi sağlığı için oldukça önemlidir.

Hamilelikte kilo alımı ne zaman yavaşlar?

Bu kişiler hamilelik sonuna kadar 13-18 arasında kilo almalıdır. 18.5 ile 26 aralığında vücut kitle endeksine sahip olan anne adayları ortalama kilo değerinde hamileliğe başlamış kabul edilir. Hamilelik sürecinin sonuna kadar 11-16 arası kilo alabilirler.